10 fungerande sätt som du kan tjäna pengar med hjälp av video

10sättatttjanapengarmedvideo_omslag

LÄNKAR SOM NÄMNS I PROGRAMMET: 

Pixelpodden - en podd om video:  Avsnitt 51 • Know Like Trust

 @mammasanningar på Instagram

Pixelpodden - en podd om video: Avsnitt 181 Är Simplero rätt plattform för dig?

Simplero

Ecamm 

StreamYard

Podbean 

5 videos ALLA företag borde ha

APPLE PODCAST  •  SPOTIFY

Det finns många sätt att tjäna pengar online.
Och det finns många bra sätt att tjäna pengar på att skapa video online.

I det här avsnittet går jag igenom flera bra sätt att använda video för att tjäna mer pengar. Närmare bestämt 10 stycken. Men det finns förstås ännu fler.

Om du bemästarar hantverket och berättartekniken för att skapa video och dessutom är bekväm framför kameran så finns det massor med pengar att tjäna. 🌟#186 • 10 fungerande sätt som du kan tjäna pengar med hjälp av video

Det finns många sätt att tjäna pengar online. Och det finns många bra sätt att tjäna pengar på att skapa video online.

I det här avsnittet tänkte jag gå igenom några av mina favoritsätt.
Närmare bestämt 10 stycken. Men det finns förstås ännu fler.

Om du bemästrar hantverket och berättartekniken i att skapa video och dessutom är bekväm framför kameran så finns det massor med pengar att tjäna. 

 

1. Innehåll till hemsidan och sociala medier i våra olika kanaler. 

Du som har lyssnat ett tag på Pixelpodden - en podd om video eller hängt med mig i någon av mina webbutbildningar är nog helt överens med mig att vi kan tjäna pengar på våra videos som vi skapar för våra företag. Eller hur? 

När vi marknadsför oss, marknadsför våra personliga varumärken, företagets varumärke, produkter och tjänster genom underhållande, utbildande och inspirerande innehåll så ger det oss fler kunder. Och därmed också mer pengar. Det låter ju så enkelt. Eller hur?  

Men att göra video som gör att dina potentiella följare och potentiella blivande kunder hittar dig genom Reels, videos på LinkedIn, TikTok, Facebook eller på din hemsida så att du blir hittad via Google kan göra enorm skillnad. Det har vi sett många exempel på.

När dina följare lär känna dig genom dina videos, tycker om det du gör, vill se mer av dig och får förtroende för dig så blir de sen också dina kunder när de behöver och vill ha det du säljer. 

Det handlar ju om Know Like and trust som jag har pratat om så många gånger här i Pixelpodden - en podd om video. Bland annat i avsnitt 51 som heter just Know Like Trust


2. Reklamintäkter på Youtube

Du kan, om du har en Youtubekanal bli monetized, dvs du får pengar för reklam som visas före din video, tex. Då får du betalt för antalet visningar och antalet annonsklick som dina videos genererar.

Men ska du tjäna pengar på det här sättet så behöver videos på din youtubekanal ha visats i 4 000 timmar under de senaste 12 månaderna och din kanal behöver ha minst 1 000 prenumeranter.

Enligt Youtube själva är det här mycket uppnåeligt om du konsekvent publicerar engagerande innehåll och strävar efter att bygga engagerade prenumeranter. 


3. Jobba som influencer.

Alltså du skapar sponsrat innehåll där du visar upp varor och tjänster i ditt flöde på Instagram eller TikTok tex och får betalt för det.

Men ska du få några summor att prata om här så krävs det en hel del följare eller i alla fall rätt följare för din kund. Alltså de som anlitar dig för att visa upp varorna. Det har pratats mycket om Microinfluensers tex. Dvs nischade kanaler som blir intressanta för företag även om de inte är så stora men de som följer är verkligen en intressant målgrupp.

Tänk tex att ett företag som säljer videoutrustning skulle kunna se mitt instagramkonto som en intressant kanal eftersom jag är så nischad i att prata om just video. Då kan det bli intressant för dem även om jag inte har 20 000 följare. Medan andra företag tex vill nå många. 

Titta på tex Vivi Wallin som driver instagramkontot mammasanningar. Hon gör många betalda samarbeten och ska man inspireras av någon för att göra betalda samarbeten i Sverige just nu så skulle jag säga titta på @mammasanningar. Hon gör det galet bra. 

 

4. Affiliate marketing.

Ska du tjäna pengar på dina videos då som är det som det här avsnittet handlar om så gör du video som hänvisar till en affiliatelänk.

Sådana här affiliate samarbeten kan vara lättare att få till och börja med jämfört med rena influencersamarbeten. 

När någon handlar genom just din affiliatelänk  så får du en viss kickback på det. 

Jag har både egna affiliates och är affiliate själv. 

När det kommer till när jag är affiliate själv så har jag några utvalda  affiliatesamarbeten.  

För mig är det otroligt viktigt att det är genuint och äkta så jag har bara samarbeten med företag, varor eller program som jag själv använder. Som tex Simplero, som är min kursplattform. Det är en helhetslösning så jag har min maillista, min hemsida, mina säljsidor, landningssidor, freebies, alltså gratis resurser eller checklistor eller vad det nu kan vara i den här plattformen. Och även mina webbutbildningar.  

Är du sugen på att starta en online verksamhet och kanske en webbutbildning och är nyfiken på Simplero så har jag spelat in ett helt avsnitt om Simplero här i Pixelpodden - en podd om video. Avsnitt 181 Är Simplero rätt plattform för dig?

Sen har jag affiliate samarbete med två olika streaming program som jag använder mycket båda två faktiskt. StreamYard och Ecamm. Båda går jag igenom i min webbutbildning Lyckas med Live och Webinar och rekommenderar. Beroende på vad just du behöver och vill ha. 

Och mitt 4e affiliate samarbete har faktiskt med den här podden att göra. När man har en podd behöver man ju ett poddhotell, precis som du behöver ett webhotell när du har en hemsida. Mitt poddhotell heter Podbean och jag är galet nöjd. Strular aldrig. Jag ser statistik osv och det är enkelt att använda. Kan inte bli bättre.


Gemensamt för alla de här 4 är att de har grym support. Jag inser hur viktigt jag tycker att det är 


Men sen kan du tjäna pengar på att ha affiliate samarbeten åt andra hållet också.

Jag har tex ett gäng nöjda deltagare på min webbutbildning Kommunicera med video i sociala medier som alla vill göra reklam för min webbutbildning.

Några har frågat mig om de kan få vara affiliates åt mig. Några har jag frågat och någon gjorde så mycket reklam och drog in så många deltagare utan att få betalt för det att jag hörde av mig till henne och frågade om hon inte skulle bli affiliate så att hon kunde få betalt för det hon gjorde. Så nu är hon också min affiliate.

Det betyder att de här fd deltagarna gör video och annat innehåll också förstås, men vide funkar bäst, där de berättar om utbildningen, vad den har gjort för dem osv. och sen när någon anmäler sig till min utbildning via deras länk så får de en viss procent av priset.

Det blir inte dyrare för kunden. Utan krasst sett så får jag mindre pengar för den deltagaren men å andra sidan hade jag kanske aldrig nått ut till den deltagaren alls utan min affiliates hjälp. Så deltagaren får en bra utbildning, min affiliate tjänar en slant och jag får en deltagare på min utbildning som jag mest troligt inte hade haft annars.


Win win win helt enkelt. Sådana samarbeten gillar jag. 

 

5. Skapa videos åt andra.

Antingen direkt åt kunder som du hittar via social medier eller andra kanaler eller via plattformar som tex Fiverr där du får beställningar via plattformen av kunder online som du skapar video åt.

Du kan även filma andras event som dyker upp. Jag fick tex precis en fråga om att filma en bokrelease.

Och ibland vill företag ha något filmat bara rakt av och ibland vill de även ha flera olika videos skapade och redigerade från ett specifikt event.

Många gånger när du är på ett event och filmar så kan du ju skapa många olika videos på samma tema eller på olika teman.
Många gånger har ju dessutom kunden flera personer samlade på samma ställe vid sådana här tillfällen så det kan vara ett ypperligt tillfälle att skapa massor med olika material åt din kund. 

 

6. Sända livevideo.

Hålla livesända webinar där du säljer dina varor och tjänster eller webinar som du tar betalt för.
och precis som med video kan du tjäna pengar på den här kunskapen genom att hjälpa andra att göra det här.

Själv har jag gjort alla 3. Jag har sålt mina webbutbildningar via webinar, jag har hållit webinar som man måste betala för att få vara med på. Båda sätten fungerar verkligen toppenbra. 

 

7. Hjälpa andra att sända live

Du kan hjälpa kunder med att sända event. intervjuer och rena säljwebinar där kunderna har sålt sina produkter. Det här är en kunskap både tekniskt och innehållsmässigt som många behöver och vill ha hjälp med. 

 

8. Få betalt för material

Du kan tex filma stock videos. Då spelar du in videomaterial. genre material som andra kreatörer använder sen i sina videos. Du kan förstås sälja det här själv men lättast är nog att sälja den här typen av material via tex  Shutterstock eller Adobe Stock eller liknande plattform dit många kommer för att hitta videomaterial.

 

9. Spela in utbildningsvideos /skapa en onlineutbildning.

Den här branschen ökar hela tiden. När jag skapade min första onlineutbildning 2017 gick mycket av mitt marknadsföringsjobb åt till att förklara hur man gjorde för att lära sig något online. Nu efter pandemin är det inte en fråga längre. Det är självklart.

Den här industrin bara växer och växer. Och det ställs mer och mer krav. Så du som verkligen kan skapa bra video med bra ljus, bra ljud, bra grafik, bra redigerat och dessutom kan hantverket i att berätta på video.. 

 

10. Skapa UGC-material åt olika företag.

UGC har varit hett ämne ett tag när det kommer till innehåll på sociala medier ett bra tag nu.

UGC står för user generated content och var en av de sakerna som jag pratade mycket om inför 2023. Det pratades massor om det på våren sen men försvann lite i och med att AI tog över mångas fokus. Men det betyder inte att du inte kan tjäna pengar på UGC. Tvärt om.

UGC innebär att ett företag inte skapar videoinnehållet själva. Det gör du som kunder. Och så får du betalt för att företaget får visa det i sina kanaler. Så du behöver inte ens ha en följarskara på sociala medier för att kunna göra det här. Rent krasst så behöver du egentligen inte ha sociala medier alls. 

Tänk dig mer som ett avancerat kundtestimonial. Du vet en av de 5 videosarna som jag tycker att alla företag SKA ha. Är du nyfiken på fler videos som ALLA företag borde ha: kolla in www.pixelhouse.se/5filmer 

Om du ska tjäna pengar på att skapa UGC-innehåll så gör du alltså det genom att vara en “riktig person” som använder en produkt eller en tjänst och spelar in det på video. 

Det är inte tanken att det ska vara kändisar, eller att det ska vara reklamfilmskvalitet. Hela grejen bygger på att det ska vara vanliga människor som kunden själv som använder något och videon ska inte kännas reklamig.
Utan mer när någon visar upp sina favvoskor eller hur de applicerar en speciell hårprodukt eller rekommenderar en app eller ett program ja det kan vara vad som helst.  


Hela listan

  1. Skapa videos som ger dig och ditt företag Know, Like & Trust i sociala medier och i annan digital marknadsföring 
  2. Reklamintäkter på Youtube
  3. Göra video som influencer - betalda samarbeten 
  4. Affiliate Marketing där du gör video som gör att tittaren använder din länk för att sen köpa något
  5. Skapa videos åt andra företag. Du som kan hantverket att skapa bra video är eftertraktad. 
  6. Sända live och webinar. Både där deltagaren behöver betala för att få vara med och gratis sändningar där du bygger upp ett förtroende och/eller säljer dina varor och tjänster
  7. Du kan hjälpa andra att sända live och hålla webinar. Både innehållsmässigt och tekniskt. 
  8. Sälja genrebilder. Säljer du stockbilder via tex Shutterstock eller Adobe Stock får du betalt när någon laddar ner just dina videoklipp
  9. Utbildningsvideos/Webbutbildningar. En bransch som bara fortsätter att växa.
  10. Filma och sälja UGC-material åt företag. User Generated Content som de visar i sin kanal. 


Ja, att lära dig att skapa bra video kan löna sig - eller hur?!

Att göra video är inte bara galet kul, det är effektivt också och det märks ju inte minst när vi tittar på alla de här sätten du kan tjäna pengar med hjälp av video. 

 


ÖVRIGA LÄNKAR : 

Facebookgruppen: Pixelpodden - en podd om video

Instagram: @Stockholm Pixelhouse 

Threads: @Stockholm Pixelhouse 

LinkedIn: @heleneaberg 

TikTok: @heleneaberg 

Facebook: @Stockholm Pixelhouse

Youtube: Helene Åberg - Stockholm Pixelhouse

Hemsida: www.pixelhouse.se

 

TYCK TILL & PRENUMERERA 

Å ingen blir förstås gladare än jag om du vill skriva en recension om podden på iTunes. Ju fler stjärnor, desto gladare blir förstås jag :-) Å extra glad blir jag ju förstås om du vill prenumerera på Pixelpodden så att du inte missar något avsnitt! 

/Helene

Tar du hand om ditt personliga varumärke? Eller låter du andra styra över det?
Vad är UGC & Hur kan du jobba med det?

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer ännu. Bli först med att lämna en kommentar!