Är Simplero rätt plattform för dig?

Simplero_omslag_

LÄNKAR SOM NÄMNS I PROGRAMMET:

Prova Simplero gratis: www.pixelhouse.se/simplero

Webbutbildning Bli Bekväm Framför Kameran

Webbutbildning Kommunicera med video i sociala medier 

Webbutbildning Lyckas med Live & Webinar

Avsnitt 40 • Utbildningsvideo När du vill utbilda med videolektioner


APPLE PODCAST  •  SPOTIFY

Tid växer inte på träd. Och att lära sig nya program och komma ihåg hur man gör i alla olika program kan ta massor med tid.

Så om du inte gillar att lära dig massor med teknik, har tid i överflöd och vill lägga massa pengar på flera olika program så är en allt i ett-lösning en bra lösning.

Jag har använd Simplero för mina webbutbildningar, medlemstjänst, min maillista, mina landningssidor, hemsida, blogg, säljsidor… ja hela onlineverksamheter sedan 2017. Och jag är supernöjd!

Det sparar så mycket tid och pengar att ha allt på ett ställe!

I det här avsnittet går jag igenom vad Simplero kan (och inte kan) så att du kan avgöra om det är en en plattform för dig.


Jag är så nöjd med Simplero så att jag sedan något år tillbaka ett betalt samarbete med Simplero. Och via min länk www.pixelhouse.se/simplero kan du signa upp till ett gratiskonto för att se om Simplero är något för dig.


#181 • Är Simplero rätt plattform för dig?

Om du funderar på att spela in din kunskap på video och göra en webbutbildning vilket är ett toppenbra sätt för att kunna hjälpa många samtidigt så är det här avsnittet för dig. 


Fördelar med videoutbildningar 

Det finns studier som visar att videoinlärning har positiva resultat på flera olika nivåer, där ökad motivation och ett djupare lärande är två av dem. 

Video är effektivt både för dig som ska lära ut och för den som ska lära sig. Du kan skapa tid och utrymme eftersom när en video väl har skapats kan den återanvändas massor med gånger och sen uppdateras såklart. Å gör man det här smart så kan det gå väldigt snabbt att uppdatera också.

För den som ska lära sig är det också effektivt inte minst eftersom han eller hon kan titta när det passar hen. Hur länge, var som helst och hur många gånger som helst.

Du som har lyssnat länge på Pixelpoddden - en podd om video vet ju också att video engagerar och gör att man lära känna varandra och genom videon och genom kommentarer till videon kan både eleven eller deltagaren på en utbildningar och du som lär ut få en en-till-en-relation utan att någonsin vara i samma rum.

Redan 2016 gjordes en studie Online Learning Consortium visade att video hjälpte lärare i skolor att bygga och främja autentiska relationer med sina elever.

Sen har du ju också fördelen av att använda dig av text, ljud, bild, i kombination som underlättar inlärningsprocessen. 

Å kanske bäst av allt. Video kan användas av ALLA:  Deltagarna kan ta till sig det i sin egna takt. Kan titta på en video flera gånger och är dina videos textade så kan personer med hörselskador ta del av det. Är de syntolkade kan personer med synnedsättning ta del av dem. Det finns verkligen möjlighet att nå alla.


Jag började med webbutbildningar i Simplero 2017

Jag har använt mig av webbutbildningar sedan 2017 i mitt företag. Och jag älskar det!

När jag började fick jag lägga mycket tid på att förklara att man visst kunde lära sig saker digitalt och via en webbutbildning för det var inte så vanligt som det är i dag att göra så. Men efter Covid så är det nog inte så många som tvekar längre. 

Och jag kan verkligen rekommendera dig att göra en webbutbildning av ditt utbildningsmaterial.

avsnitt med underrubrik


Vill du ha mer tips kring att göra utbildande videos både för internt och externt bruk så finns det ett helt avsnitt här i podden som heter Utbildningsvideo När du vill utbilda med videolektioner. Det är avsnitt 40 av Pixelpodden - en podd om video. Och som vanligt så hittar du alla avsnitt på pixelhouse.se/avsnitt och så avsnittets nummer. Och det här är avsnitt 40 så på www.pixelhouse.se/avsnitt40  hittar du avsnittet som är fullt av tips om utbildande videos för tex webbutbildningar.

När du har gjort dina videos så behöver du ju ha de här videosarna någonstans så att alla kan se dem och du kan ladda upp dem på tex Youtube eller Vimeo och dela länkar därifrån till dem som ska få se dem. Det går att göra så att de inte hittas av fler än dem som ska få se dem. Men ska du göra det här ofta och kanske till och med leva på en webbutbildning eller ha det som en riktigt bra sidoinkomst så finns det många bra plattformar att använda. 

New Zenler, Simplero. Kajabi. Technific är några. Och du kan bygga din egna wordpress-lösning.

Jag använder Simplero.

simplero

Det har jag gjort sedan 2017  Och jag är så nöjd att jag inledde ett betalt samarbete med Simplero för snart ett år sedan. 

Av framförallt 2 anledningar. För jag tycker att det är superviktigt att 

  1. Det är en sömlös upplevelse för deltagaren på webbutbildningen. Det SKA bara funka. Deltagaren ska kunna lägga allt sitt fokus på innehållet i utbildningen och inte på att det strular att ta del av det.

    Jag har gått webbutbildningar på alla de här olika plattformarna som jag nämnde som deltagare och som deltagare är det förstås svårt att veta vad som är plattformens fel om det strular och vad som är den som har skapat webbutbildningen som har gjort fel. Men av alla de webbutbildningar som jag har gått har det varit mest sömlöst i Simplero och i Kajabi. Där Kajabi just nu är ett lite dyrare alternativ. Men där ska jag vara ärlig att säga att Simpero var lite dyrare än Kajabi när jag började 2017 prisbilden kan ju förstås ändras. Men Du kan prova Simplero gratis Du hittar länken till det på www.pixelhouse.se/simplero 

  2. Att det ska vara enkelt och smidigt att jobba i. Det jag vill kunna göra ska gå att göra och är det något jag inte förstår eller får att fungera så ska jag kunna få hjälp. Snabbt. Det är superviktigt för mig med support. Och här har jag bara lovord att säga om Simplero. Vilket jäkla support de har! Den är visserligen på engelska och det kan ju förstås kännas som ett hinder för en del. Det har jag full förståelse för. Men om det inte är något problem så är supporten underbar.


Du kan faktiskt få hjälp på svenska. Det har jag fått. För Simplero har kontor i Danmark också och när mitt supportärende har hamnat hos dem så har vi tagit det på svenska,Simplero - allt i ett

Men det som jag älskar så mycket är att Simplero är 1 plattform för allt.

Även om jag har ganska lätt ändå för att lära mig teknik och inte är så rädd för teknik så vill jag att det ska vara smidigt. Och det går ju inte att sticka under stolen med att jobbet går snabbare när du loggar in på ett ställe och sen gör allt där. Ändrar du tex ja vad vet jag - företagets färg - branding färg så ändras det överallt på hemsidan, säljsidan, landningssidan, utbildningar, mail - överallt, Så snabbt och smidigt.

Så jag har min maillista och skickar alla mail via Simplero. Inget Convert Kit, inget Mailchimp eller MailerLite. Inget annat som jag behöver betala för. Utan allt sköts via Simplero.
Samma med hemsidan. Den skapar och uppdaterar jag via Simplero. Här har jag ett webbhotell via Oderland så att jag har min hemsida pixelhouse.se där och sen pekar den till Simplero Och jag gillar som jag sa företag med bra support. Å det är precis samma sak med just Oderland. Superhjälpsamma att få det att funka Så smidigt. 

Alla Säljsidor till utbildningar, betalda workshops, föreläsningar osv har jag i Simplero. Alla Landningssidor för anmälningar till webinar eller nedladdning av pdf:er eller andra saker som bygger på min maillista är i Simplero

Min blogg som i ärlighetens namn mest består av sidor till den här podden just nu men som jag hoppas att jag får bandbredd att utveckla under 2024 har jag via Simplero. 

Mina webbutbildningar ligger förstås i Simplero och är skapade här.
Även de som jag gör specifikt till en kund. För jag har både öppna webbutbildningar som Bli Bekväm Framför Kameran, Kommunicera med Video i sociala medier och Lyckas med Live och Webinar och sen har jag specialgjorda webbutbildningar för företag och organisationer och dem göra jag också i Simplero. Så smidigt.

Jag har min medlemsportal till Maxa med Video i Simplero som är för dem som redan gått min webbutbildning Kommunicera med video i sociala medier så att de kan ta nästa steg. 


Kan du en sak kan du flera 

Eftersom jag har allt i samma system så tjänar jag så mycket tid. För allt bygger ju på en helhet och lär du dig en sak i systemet så kan du använda den kunskapen på flera ställen sen. 

Vet jag hur jag gör en hemsida vet jag hur jag gör säljsidan tex Och det här är smidigt.

Å det är enkelt att tex uppdatera hemsidan. Du kan göra från 0 eller använda färdiga mallar som du kan använda som grund och välja vilka saker du vill ha på just din sida.

Den här delen har Simplero verkligen jobbat mer med på senare tid. För en av de saker som jag har haft emot Simplero är att det har varit lite krångligt och kantigt att få det att se ok ut. Men nu tycker jag att det börjar bli riktigt bra designmässigt också. Du har flera val och kan tex göra en design på en del av din hemsida som bara visas för dem som tittar på en dator och en annan design för dem som tittar på telefonen tex. En sån där grej som jag tycker är superviktig.

Men som jag sa nyss så är det lätt att uppdatera hemsidan också för den funkar ju allra bäst som skyltfönster för ditt företag om den uppdateras och är levande. Och eftersom du är inne i det här systemet så ofta eftersom ALLT är här så blir det också av att du uppdaterar din hemsida.
Det samma med bloggen. Jag har ju både bloggen och podden här. Och de är tex synkroniserade så när jag får till min blogg så som jag vill att den ska vara, vilket jag alltså hoppas ska hända 2024 så kommer alla blogginlägg ligga under fliken blogg på min hemsida och de som jag märker med Pixelpodden kommer automatiskt att hamna även under fliken Pixelpodden för dem som bara vill lyssna på podden.
I dagsläget är det typ samma sida som ligger 2 gånger bara och det ska förstås utvecklas… 

Du har dina säljsidor här i Simplero. Alltså den sidan som kunden går till för att köpa din vara eller tjänst. Du har din landningssidor här för freebies eller anmälningar till webinar eller föreläsningar osv. Alltså en sida som inte ÄR en undersida till din hemsida för du kan inte klicka bort dig via menyn och komma till hemsidan tex utan här är allt fokus på det du vill att tittaren ska se. Men de här görs  på samma sätt som hemsidan så det blir enkelt att skapa dem, Och sen kan du ändå döpa dem till tex pixelhouse.se/simplero så det blir lätt att säga och framförallt lätt att hitta för dem du ska hjälpa. 


Mail-system

Du har kunder och potentiella i samma system också för du kan ha all Epost marknadsföring här. Alla mailadresser, du kan segmentera dem som du vill, du kan skriva alla mail här och se all statistik på mailen här. 

Och det är enkelt för dem som inte vill ha din hjälp längre att avprenumerera från din maillista eller från bara en av dina maillistor om du har flera och de signat upp sig på alla.

Det jag saknar är lite nördstatistik här. Jag kan tex se hur många som klickat på en länk i mailet. Men om jag har samma länk på flera ställen i mailet så kan jag inte se vilken av dem de har klickat på. Är det olika länkar i samma mail då ser jag det Men om jag tex har samma länk både i början och slutet av mailet så ser jag inte vilken av dem de har klickat på. 

Men mailen kommer fram också! Det är ju så viktigt att mailen inte hamnar i skräpposten hos mottagaren och det är så sällan de gör det från Simplero vilket jag tycker är superviktigt.

Å du kan skapa Funnels och automationer både för dina freebees och dina utbildningar så att det automatiskt skickas mail till dina deltagare i en viss ordning. Så smidigt. Sånt där jobb som brukar ta en stund att göra men när du väl har gjort det så är det gjort och går att använda om och om igen.

 

Integrera Simplero med andra program

Men du kan också integrera Simplero med Mailchimp till exempel.
Du kan också integrera Simplero med Zoom och WebinarJam. Förut använde jag just WebinarJam men har helt gått över till att hålla webinar i Zoom nu och det är så smidigt. Jag kan dessutom hoppa över Zoom och webinar jams lite yxiga mailsekvenser och anmälningssidor och skapa egna i Simplero och ändå få en bra sömlös upplevelse för deltagarna. Så smidigt.

Och i  mitt medlemskap Maxa med Video, alltså medlemskapet för de som redan kommit igenom grunderna i Kommunicera med video eller motsvarande utbildning live har alla saker som händer i ett event schema kanske man kan kalla det i kursplattformen men det sker sen via zoom. Men alla saker hamnar på ett ställe och där finns också länkar till allt. Så smidigt. Både för mig och för mina deltagare. 


Betalningslösningar

Även sådana där saker som sälj med betalningslösningar är enkla att göra Jag använder Stripe till exempel som betalningslösning och det är kanonenkelt att sätta upp i Simplero så att kunden får moms kvitton och allt blir helt rätt med avbetalningar om du har det osv.  Jag har inte testat att integrera det med Klarna än. Men det är min nästa grej jag ska titta på.

Däremot finns det ingen supersmart lösning för kunder som vill betala med Faktura så tidigare hade jag det utanför Simplero vilket jag inte alls gillade eftersom jag ju vill ha allt på samma ställe. Men nu har jag testat ett nytt sätt att göra det här på som håller mer av arbetet kvar i Simplero som har funkat toppenbra för mig.

Å om jag ska tillbaka till det där som jag pratade om i början så är det ju viktigt att det funkar för mig och för deltagaren. Och Simplero är Stabilt 1 gång sedan 2017 har det varit något större strul. .Å när jag har gjort fel någon gång så har de hjälp mig både snabbt och bra på supporten och som jag sa så är Simplero stora i USA och i Danmark. Så det finns vaken support nästan 24/7. Så om du är som jag och gillar att jobba på kvällarna tex så får du svar snabbt. Gillar du att jobba på dagarna är det samma sak.   


Utbildningar för dig i Simplero

Sen finns det också superbra utbildningar och tips i Simplero. Både hur du använder Simplero i sig. Men också hur du jobbar med att skapa, marknadsföra och sälja dina utbildningar. Det finns tex Done for your campains som du kan följa steg för sten. Det enda är ju att det här på engelska… Men är du ok med det så har du massor med hjälp som du kan få.
 

Och så kan du växa med Simplero. - Du måste inte betala massor med pengar direkt. Du kan till och med börja gratis på pixelhouse.se/simpero kan du signa upp dig på ett gratiskonto. Sen betalar du efter hur mycket du behöver och vill göra.

Sen beroende på vad du behöver så finns det lite olika betalningsplaner. Är du ett helt team kan du ha uppgifter som ni delar med varandra direkt här i Simplero. Det är ju inte lika utbyggt som Asana tex men det ska funka. Jag har inte den delen i min betalningsplan så jag har inte testat det själv. 


Men jag har en funktion som jag inte har hunnit testa än som jag ska testa och det är Schema-länkar. Alltså att om du väljer att köpa privat coachning av mig som flera gör så kan jag sätta upp så att du kan boka din tid med mig här i Simplero.

Ja Jag har haft Simplero sedan april 2017 och det har verkligen utvecklats under den här tiden och fortsätter att utvecklas! Hela tiden. Min frustration med Simplero förut var designverktygen för landningssidor, hemsida osv men det har blivit riktigt bra nu. Nu är min frustration att jag vill kunna lägga alla bilder, pdf:er, videos osv i olika mappar i mediabiblioteket där alla mina saker ligger. Men det kommer bergis. Och jag planerar att ha kvar simplero ett bra tag till.

Och vill du prova så gå till pixelhouse.se/simplero och signa upp dig på ett gratis provkonto. Ska vara tydlig och säga att det är en promolänk eftersom jag har ett betalt samarbete med Simplero. Vilket jag började med när jag hade varit en nöjd kund hos Simpelero i ungefär 5 år.

Inne i Simplero

När du kommer in i Simplero så ser du ett ganska pedagogiskt upplägg i menyn. Sedan jag började med Simplero har det här menysystemet gjorts om helt. Till det bättre måste jag säga.

Du har alla dina kontakter vilket är de som signat upp sig på din maillista. Och du kan ha olika maillistor för olika saker. När jag håller webinar tex så har ju varje webinar sin maillista för att få information inför och reprislänkar osv efteråt. Du kan segmentera dina mailadresser och tagga dem olika beroende på hur de kommer till din lista osv. Du kan också göra undersökningar osv på din målgrupp. Och du som har lyssnat på Pixelpodden - en podd om video länge vet ju hur mycket jag älskar att lära känna målgruppen. Så det här är ju toppen! 


Under marketing har du allt som har med marknadsföring att göra. Här är din hemsida, du skriver dina mail här, har dina landningssidor här och de funnels och automationer eller mailsekvenser som du sätter upp samlade här. Du har även möjligheten att sätta upp Affiliateprogram i Simplero så att du kan få hjälp med att marknadsföra dina utbildningar och programmet håller koll på allt åt dig. Så smidigt.

Sen är det en flik i menyn för försäljning. Alltså dina produkter, kvitton osv Allt enkelt och smidigt samlat. 


Och så sist allt innehåll. 

Kurser, medlemssighter, alla bilder, videos, ljudfiler, pdf:er och du kan även skapa interaktiva arbetsblad här. De här har jag inte hunnit prova än. Men det låter ju superspännande tycker jag. Även event och bokning av tider finns under den här sista fliken.

Sen finns det undermenyer till det här sen med statistik och massor av funktioner. Överskådligt och enkelt när man lär sig det.

Men du ska skapa innehållet också! 

Sen ska ju förstås utbildningen fyllas med bra innehåll som presenteras på ett bra sätt och här kommer ju förstås dina videoskills in. När du lär dig att skapa bra video och agera trovärdigt framför kameran kommer dina deltagare att lära sig mer och ta till sig mer av det du har att dela med dig av. Just den kunskapen ger inte Simplero dig. Men det kan jag hjälpa dig med om du vill.

Men jag kan varmt rekommendera Simplero som utbildningsplattform. Allt finns. Du behöver bara Simplero till din utbildning. Du kan skapa, marknadsföra, sälja och uppdatera allt här. Och vill du testa så går du alltså till www.pixelhouse.se/simplero


ÖVRIGA LÄNKAR : 

Facebookgruppen: Pixelpodden - en podd om video

Instagram: @Stockholm Pixelhouse 

LinkedIn: @heleneaberg

TikTok: @heleneaberg 

Facebook: @Stockholm Pixelhouse

Youtube: Helene Åberg - Stockholm Pixelhouse

Hemsida: www.pixelhouse.se


PÅVERKA INNEHÅLLET I PIXELPODDEN

Vill du vara med och påverka vad jag tar upp i podden och diskutera video i sociala medier så är du varmt välkommen att gå med i Facebookgruppen Pixelpodden - en podd om video. Här kan du också ställa frågor inför kommande avsnitt i podden där jag kommer svara på dina och andras frågor. 


TYCK TILL & PRENUMERERA 

Å ingen blir förstås gladare än jag om du vill skriva en recension om podden på iTunes. Ju fler stjärnor, desto gladare blir förstås jag :-) Å extra glad blir jag ju förstås om du vill prenumerera på Pixelpodden så att du inte missar något avsnitt! 

/Helene

Utvärdera 2023 innan du planerar 2024
Vad har Gibba Forre med marknadsföring att göra?

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer ännu. Bli först med att lämna en kommentar!