Lagar, regler & Creative Commons

lagar, regler och cc-avsnittabild

Det finns ju tillfällen när vi varken hinner, kan eller ens vill producera allt innehåll själva. och då önskar man ju gärna alla bra videoklipp, fina bilder och underbara musiken på nätet vore fritt att använda. Men dessvärre är det ju inte så.

I DET HÄR AVSNITTET FÅR DU:

Veta de viktigaste delarna av upphovsrätt, copyright och GDPR och hur det påverkar dig. Både vad du har för rättigheter och skyldigheter pga och tack vare de här lagarna. 


Dessutom får du en genomgång av vad som gäller för det gratismaterial som faktiskt finns på nätet och som du får använda gratis. 

LÄNKAR SOM NÄMNS I PROGRAMMET:

Skriv gärna en recension om Pixelpodden på iTunes. Ju fler stjärnor, desto gladare blir förstås jag :-) Å extra glad blir jag ju om du dessutom vill prenumerera på Pixelpodden så att du inte missar något avsnitt! 

Få en sammanställning med de de olika märkningar som gratismaterial, sk Creative Commons kan ha och vad de betyder för dig när du skapar dina filmer. Ladda ner en gratis PDF här. 

Å vill du ha mina favoritställen för gratis stillbilder, videoklipp och musik så får du en pdf över de här 

Facebookgruppen: Pixelpodden - en podd om video

 

ÖVRIGA LÄNKAR : 

Facebook: @Stockholm Pixelhouse

Instagram: @Stockholm Pixelhouse 

LinkedIn: @heleneaberg 

Youtube: Helene Åberg - Stockholm Pixelhouse

Hemsida: Pixelhouse.se

 

PÅVERKA INNEHÅLLET I PIXELPODDEN

Vill du vara med och påverka vad jag tar upp i podden och diskutera video i sociala medier så är du varmt välkommen att gå med i Facebookgruppen Pixelpodden - en podd om video. Här kan du också ställa frågor inför kommande avsnitt i podden där jag kommer svara på dina och andras frågor. 

 

Ha det toppen till nästa gång! 

/Helene

 

Hur färger påverkar oss.
Före, under och efter en livesändning

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer ännu. Bli först med att lämna en kommentar!