Hur färger påverkar oss.

Hur farger paverkar oss-avsnittsbild

Vi människor är visuella varelser. Vi kan som barn använda vår visuella förmåga långt innan vi kan läsa tex. Än även som vuxna tar vi till oss bilder 60 000 ggr snabbare än en text och så mycket som 90% av våra intryck är visuella.  

Det skiljer sig dessutom åt mellan bilder hur vi tar till oss dem. Färger är är lättare än svart-vitt. Dagens avsnitt handlar om just färger och hur de påverkar oss. Ibland medvetet, ibland omedvetet 

 

I DET HÄR AVSNITTET FÅR DU:

En genomgång av hur våra vanligaste färger påverkar oss.

Genom bilder och video pratar vi med både känslor och omedvetna reaktioner. Även färgen på någons kläder eller saker påverkar oss. Den här påverkan är både kulturellt och religiöst förknippade. 

Det finns färger som i en kultur står för kunglighet och i en annan för sorg.. Så som i så många andra fall är det superviktigt att du vet VEM det är du pratar med.


LÄNKAR SOM NÄMNS I PROGRAMMET:

Få en sammanställning med de viktigaste symbolvärderna för varje färg. Ladda ner en gratis PDF här. 

Facebookgruppen: Pixelpodden - en podd om video

 

ÖVRIGA LÄNKAR : 

Facebook: @Stockholm Pixelhouse

Instagram: @Stockholm Pixelhouse 

LinkedIn: @heleneaberg 

Youtube: Helene Åberg - Stockholm Pixelhouse

Hemsida: Pixelhouse.se

 

PÅVERKA INNEHÅLLET I PIXELPODDEN

Vill du vara med och påverka vad jag tar upp i podden och diskutera video i sociala medier så är du varmt välkommen att gå med i Facebookgruppen Pixelpodden - en podd om video. Här kan du också ställa frågor inför kommande avsnitt i podden där jag kommer svara på dina och andras frågor. 

 

TYCK TILL & PRENUMERERA 

Å ingen blir förstås gladare än jag om du vill skriva en recension om podden på iTunes. Ju fler stjärnor, desto gladare blir förstås jag :-) Å extra glad blir jag ju förstås om du vill prenumerera på Pixelpodden så att du inte missar något avsnitt! 

/Helene

Text & grafik på din video
Lagar, regler & Creative Commons

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer ännu. Bli först med att lämna en kommentar!