33 • Hur lång ska en video i sociala medier vara?

Det är ganska lätt att konstatera att korta video oftast fungerar bättre än långa i sociala medier. Och oavsett var du ska använda din video så är kort att föredra. Utom möjligen när din publik verkligen ska lära sig något. Då kan en längre video vara på sin plats. Men andra videos på sociala medier får gärna vara under minuten överallt förutom Youtube där du kan vara minst dubbelt så lång. 

Men det finns undersökningar som visar att 26 sekunder är den ideala längden på en video på Instagram tex. Men jag tycker ändå att en video ska var så lång som den är bra! 

Vi engageras av video och vi kommer ihåg det vi har sett och hört långt efter vi har lämnat appen. Det är inte antalet sekunder som är avgörande, utan hur bra du lyckas engagera dina tittare i ditt innehåll. Men det är ändå bra att ha riktlinjerna i bakhuvudet – plattform för plattform.  

I DET HÄR AVSNITTET FÅR DU:

veta hur lång din video ska vara beroende på vilken plattform du postar den på. I det här avsnittet går jag igenom plattform för plattform och vad som fungerar bäst utifrån erfarenhet och undersökningar.

LÄNKAR SOM NÄMNS I PROGRAMMET:

Facebookgruppen: Pixelpodden – en podd om video

Webbutbildning Kommunicera med video i sociala medier

maila mig: helene@pixelhouse.se

AVSNITT 30: Call to Action

Hubspots undersökning

ÖVRIGA LÄNKAR : 

Facebookgruppen: Pixelpodden – en podd om video

Facebook: @Stockholm Pixelhouse

Instagram: @Stockholm Pixelhouse 

LinkedIn: @heleneaberg 

TikTok: @heleneaberg 

Youtube: Helene Åberg – Stockholm Pixelhouse

Hemsida: www.pixelhouse.se

PÅVERKA INNEHÅLLET I PIXELPODDEN

Vill du vara med och påverka vad jag tar upp i podden och diskutera video i sociala medier så är du varmt välkommen att gå med i Facebookgruppen Pixelpodden – en podd om video. Här kan du också ställa frågor inför kommande avsnitt i podden där jag kommer svara på dina och andras frågor. 

TYCK TILL & PRENUMERERA 

Å ingen blir förstås gladare än jag om du vill skriva en recension om podden på iTunes. Ju fler stjärnor, desto gladare blir förstås jag 🙂 Å extra glad blir jag ju förstås om du vill prenumerera på Pixelpodden så att du inte missar något avsnitt! 

/Helene