Varför du INTE ska följa trender i sociala medier

använd inte tender i some_omslag

LÄNKAR SOM NÄMNS I PROGRAMMET:

Mina utbildningar


APPLE PODCAST  •  SPOTIFY


Det är frestande att följa trenderna. Inte minst när vi ser någon annans framgångssaga, och då är det ju inte så konstigt att vi känner oss lockade att följa i deras fotspår. 

Men det är ändå ingen bra idé! Istället är det viktigt att stanna upp och reflektera över vad det är vi gör på sociala medier


Varför du inte ska följa trender i sociala medier 

Vi har alla varit där, när vi ser en trend som alla talar om och känner att vi måste hoppa på den. 

Men vad händer när vi blint följer trenderna?

För det första, vår autenticitet går förlorad. 

Vårt innehåll blir likriktat och liknar allt annat därute. Vi mister vår unika röst och vår egen stil i jakten på att vara trendiga.

För det andra, vi hamnar i en skoningslös kamp om uppmärksamheten. I en hav av liknande innehåll måste vi slåss för att sticka ut. Det är som att försöka hitta en nål i en höstack.

För det tredje, resultaten blir ofta kortlivade och flyktiga. Precis som en flamma som brinner för snabbt, kan trendbaserat innehåll snabbt tyna bort och lämna oss med en känsla av tomhet och besvikelse.


Skapa istället dina egna unika videor

Så vad är då lösningen? Hur kan vi skapa innehåll som är genuint och unikt? Svaret ligger i att våga sätta sin egen prägel på saker.

Genom att vara dig själv och dela din egen röst och personlighet kan du bygga äkta relationer med din publik. När du är äkta och autentisk, är det lättare för människor att relatera till dig och känna en närmare koppling.

Du har också möjlighet att skilja dig från mängden och bli minnesvärd genom att göra något som ingen annan gör. Att våga vara annorlunda kan vara en tillgång, inte en svaghet.

Långsiktiga resultat bygger du genom att skapa en stark personlig varumärkesidentitet som din publik kommer att följa oavsett rådande trender. När du har etablerat dig som en pålitlig och autentisk röst inom ditt område, kommer dina följare att stanna med dig även när trenderna förändras.

 


Praktiska tips för att göra egna unika videor

Här är några praktiska tips som kan hjälpa dig att komma igång med att skapa dina egna unika videor:

Förstå din målgrupp: Ta dig tid att verkligen känna din publik. Lär dig deras intressen, behov och önskemål. Anpassa ditt innehåll efter vad de vill se och höra.

Prata om det du kan: Dela innehåll om ämnen som verkligen engagerar dig och som du brinner för och som du kan. När du är kan något kommer det att lysa igenom i ditt arbete och kännas äkta för tittarna.

Var kreativ: Tänk utanför boxen och våga experimentera med olika idéer och format. Det är genom kreativitet som du kan skapa något unikt och minnesvärt.

Berätta en historia: Dela din personliga berättelse och erfarenheter. Detta skapar en starkare koppling till din publik och låter dem lära känna dig bättre.

Håll dig uppdaterad: Se till att använda de senaste funktionerna på sociala medier, men gör det på ditt eget sätt och i din egen stil. Anpassa de nya funktionerna efter din varumärkesidentitet istället för att anpassa din identitet efter dem.

Kom ihåg att det inte är nödvändigt att haka på varje trend när du skapar videoinnehåll för sociala medier. Genom att vara äkta, unik och kunnig kan du skapa en stark närvaro och en lojal följarskara som följer dig för din egen skull, inte bara för trendernas. 


ÖVRIGA LÄNKAR : 

Facebookgruppen: Pixelpodden - en podd om video

Instagram: @Stockholm Pixelhouse 

LinkedIn: @heleneaberg 

TikTok: @heleneaberg 

Facebook: @Stockholm Pixelhouse

Youtube: Helene Åberg - Stockholm Pixelhouse

Hemsida: www.pixelhouse.se


PÅVERKA INNEHÅLLET I PIXELPODDEN

Vill du vara med och påverka vad jag tar upp i podden och diskutera video i sociala medier så är du varmt välkommen att gå med i Facebookgruppen Pixelpodden - en podd om video. Här kan du också ställa frågor inför kommande avsnitt i podden där jag kommer svara på dina och andras frågor. 


TYCK TILL & PRENUMERERA 

Å ingen blir förstås gladare än jag om du vill skriva en recension om podden på iTunes. Ju fler stjärnor, desto gladare blir förstås jag :-) Å extra glad blir jag ju förstås om du vill prenumerera på Pixelpodden så att du inte missar något avsnitt! 

/Helene

Filma med mobilen - Gör video snabbt & enkelt med din telefon
Svenskarna och Internet 2023 • Facit på hur vi svenskar använder internet

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer ännu. Bli först med att lämna en kommentar!