Att skapa din egen livestudio hemma

86_hemmastudio

Även om jag sänder live flera gånger i veckan hemifrån, som t ex nu när jag sänder en rad gratiswebinar om att lyckas med Livesändningar och webinar (vill du vara med så anmäl dig här: ANMÄLAN WEBINAR) så har jag ingen fast studio. 


Jag bygger upp den varje gång. Men det går snabbt. För jag gör likadant varje gång. Det spelar ingen roll om du har din studio i vardagsrummet, i sovrummet eller på kontoret. Det går att med enkla medel skapa en bra studio nästan var som helst.


Det är några saker som är viktiga att tänka på när du skapar din hemmastudio


  1. Är det enkelt och praktiskt att använd den?
  2. Men hur ser bakgrunden ut?
  3. Hur är ljudmiljön?I det här avsnittet får du handfasta tips som du kan använda för att få en praktiskt hemmastudio som är enkel att använda. Allt ifrån hur du får bra bakgrund som passar just din sändning till hur du kan placera dig i rummet om du behöver mer plats. 


Å eftersom ljudet är så otroligt viktigt för tittarens upplevelse så får du förstås också tips på saker du kan göra för att få ett ljud som är behagligt för dina deltagare att lyssna på.


Två saker som jag verkligen vill skicka med dig här. 

  1. Börja enkelt och addera mer sen. Du behöver inte en fullskalig TV-studio för att börja sända live i sociala medier. Väntar du tills du har det kommer du aldrig komma igång.
  2. Det är inte tråkigt att det ser likadant ut varje gång. Det skapar snarare igenkänning. 


Så en sak som jag verkligen hoppas att det här avsnittet genomsyras av är; Börja jobba med det du har och bestäm dig.Har du någon vän, kollega eller någon du känner via sociala medier som skulle ha nytta av den här podden eller mina livesända gratiswebinar  - tipsa gärna honom eller henne 💕

 

LÄNKAR SOM NÄMNS I PROGRAMMET:

still_16_9.jpg

Anmäl dig till gratis webinar om live och webinar


KURSBILD.png

Läs mer om Webbutbildning Lyckas med Live & Webinar


Avsnitt 9 • Hur färger påverkar oss

Avsnitt 82 • Utrustningen du behöver för live & webinar 
ÖVRIGA LÄNKAR : 

Facebookgruppen: Pixelpodden - en podd om video

Facebook: @Stockholm Pixelhouse

Instagram: @Stockholm Pixelhouse 

LinkedIn: @heleneaberg 

TikTok: @heleneaberg 

Youtube: Helene Åberg - Stockholm Pixelhouse

Hemsida: www.pixelhouse.se

 

PÅVERKA INNEHÅLLET I PIXELPODDEN

Vill du vara med och påverka vad jag tar upp i podden och diskutera video i sociala medier så är du varmt välkommen att gå med i Facebookgruppen Pixelpodden - en podd om video. Här kan du också ställa frågor inför kommande avsnitt i podden där jag kommer svara på dina och andras frågor. 

 

TYCK TILL & PRENUMERERA 

Å ingen blir förstås gladare än jag om du vill skriva en recension om podden på iTunes. Ju fler stjärnor, desto gladare blir förstås jag :-) Å extra glad blir jag ju förstås om du vill prenumerera på Pixelpodden så att du inte missar något avsnitt! 

/HeleneInnehållet i din livesändning - Tips på vad du kan sända live om
Youtube vs Vimeo - Vad passar dig bäst?

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer ännu. Bli först med att lämna en kommentar!