Varför du ska sända live i sociala medier

83_bild_VarförLive


Om du fortfarande är tveksam till att sända live så är det här avsnittet för dig


När det kommer till e-handelföretag kan livesändningar bli ett substitut för expediten i affären.  Ett sätt att få personlig kontakt med företaget för dina kunder. 

Sänder du live regelbundet så får du troligtvis en tight skara som följer dig mycket och ofta. En grupp som du får en relation med. Som litar på dig och har förtroende för dig. 

Kommentarer i livesändningar är dessutom en guldgruva. Här får du omedelbar feedback från dina kunder, medlemmar eller anställda (om det nu är en livesändning på intranätet) tex. 

Den här feedbacken kan du sen anpassa dig efter så att du håller både ditt innehåll i sociala medier och dina produkter och tjänster aktuella och efterfrågade.

Live-video får nästan alltid mycket kommentarer och ger nästan alltid mer uppmärksamhet än vad vanliga uppdateringar gör i sociala medier. Är det något algoritmer osv gillar så är det ju mycket kommentarer så då får sändningen ännu mer uppmärksamhet. 

Alla sociala medier-plattformar som har livefunktionen lyfter fram live-inlägg just nu. Det är inte så konstigt eftersom de skapar så mycket interaktion, vilket är något alla plattformar vill ha mycket av. 

Facebook säger tex att en Facebooklive får 6 ggr fler interaktioner än förinspelad video. LinkedIn säger att live ger 7ggr fler interaktioner. 

Dessutom stannar tittaren länge på plattformen. Å det vill ju alla sociala medierplattformar att användaren ska göra.

Dessutom finns det  ett spänningsmoment i själva livemediet som sådant. som gör att vi fortsätter titta längre än vad vi gör på annat material. Vi är rädda att missa något som händer här och nu. 

Fördelarna med Livesändningar är många! Det finns ännu fler än de som jag har tagit upp här. Å det bästa av allt; Det är roligt att sända live. LÄNKAR SOM NÄMNS I PROGRAMMET:

Lista med utrustning för Live & Webinar

Avsnitt 82 • Utrustningen du behöver för livesändningar & webinar

 

ÖVRIGA LÄNKAR : 

Facebookgruppen: Pixelpodden - en podd om video

Facebook: @Stockholm Pixelhouse

Instagram: @Stockholm Pixelhouse 

LinkedIn: @heleneaberg 

TikTok: @heleneaberg 

Youtube: Helene Åberg - Stockholm Pixelhouse

Hemsida: www.pixelhouse.se

 

PÅVERKA INNEHÅLLET I PIXELPODDEN

Vill du vara med och påverka vad jag tar upp i podden och diskutera video i sociala medier så är du varmt välkommen att gå med i Facebookgruppen Pixelpodden - en podd om video. Här kan du också ställa frågor inför kommande avsnitt i podden där jag kommer svara på dina och andras frågor. 

 

TYCK TILL & PRENUMERERA 

Å ingen blir förstås gladare än jag om du vill skriva en recension om podden på iTunes. Ju fler stjärnor, desto gladare blir förstås jag :-) Å extra glad blir jag ju förstås om du vill prenumerera på Pixelpodden så att du inte missar något avsnitt! 

/Helene

Utrustningen du behöver för live & webinar
Hur du återanvänder dina Livesändningar och webinar

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer ännu. Bli först med att lämna en kommentar!