Lärdomar av att hålla webinar idag

LärdomarWebianr


Jag hade många funderingar innan jag drog igång min webinar-serie med 4 direktsända webinar under 10 dagar. Är vi så trötta på webinar efter den här pandemin att ingen kommer dyka upp. 


Men min största lärdom är: Vi vill fortfarande vara med på webinar. Men vi kräver ännu mer. Vi anmäler oss inte till höger och vänster utan vi anmäler oss till det vi verkligen tror på. 


Det här gör också att fler dyker upp på webinaret av de som har anmält sig.


Även om mängden anmälningar var jämnt mellan de olika dagarna så konverterar mina dagar väldigt olika bra. Det här följer ett mönster sedan ett par år tillbaka. Men det betyder inte att alla andra dagar är dåliga. Och det betyder inte heller att det ser likadant ut för dig. 


Varje målgrupp är olika. Bara för att tisdagar och torsdagar konverterar mer för mig och de som är med på onsdagar ofta kommer tillbaka igen så betyder det ju inte att det ser ut så för dig. Eller hur?


Generellt kan man säga att allt över 40% i sk show up rate, dvs hur många av de som anmäler sig till ett webinar som verkligen kommer under livesändningen. 

Genom att påminna strax innan och skicka länken så att det är enkelt för deltagaren att gå med så öka du den siffran! Dessutom verkar vi vara fler som verkligen dyker upp på det vi anmäler oss till nu. 


Less is more. 

Tryck inte in förmycket i ditt webinar! Du riskerar att prara för snabbt, hålla på för länge och få sämre engagemang i chatten om du har för mycket innehåll. Det gör också att deltagaren inte kan ta till sig allt. Så som så ofta: Less is more

 


LÄNKAR SOM NÄMNS I PROGRAMMET:

Instagram: @Stockholm Pixelhouse https://www.instagram.com/stockholmpixelhouse/

LinkedIn: @heleneaberg https://www.linkedin.com/in/heleneaberg/

Facebookgruppen Pixelpodden - en podd om video https://www.facebook.com/groups/546006982744487

Webbutbildning Kommunicera med video i sociala medier • Filma som proffs med din mobil. https://bit.ly/infowebbutbildningvideo


Webbutbildning om livevideo Lyckas med Live & webinar. : https://bit.ly/infowebbutbildninglive


ÖVRIGA LÄNKAR : 

Facebook: @Stockholm Pixelhouse

Instagram: @Stockholm Pixelhouse 

LinkedIn: @heleneaberg 

TikTok: @heleneaberg 

Youtube: Helene Åberg - Stockholm Pixelhouse

Hemsida: www.pixelhouse.se

 

PÅVERKA INNEHÅLLET I PIXELPODDEN

Vill du vara med och påverka vad jag tar upp i podden och diskutera video i sociala medier så är du varmt välkommen att gå med i Facebookgruppen Pixelpodden - en podd om video. Här kan du också ställa frågor inför kommande avsnitt i podden där jag kommer svara på dina och andras frågor. 

 

TYCK TILL & PRENUMERERA 

Å ingen blir förstås gladare än jag om du vill skriva en recension om podden på iTunes. Ju fler stjärnor, desto gladare blir förstås jag :-) Å extra glad blir jag ju förstås om du vill prenumerera på Pixelpodden så att du inte missar något avsnitt! 

/Helene


 

Tankar om att utbilda - i och med video
Har du registrerat att du sänder live i sociala medier?

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer ännu. Bli först med att lämna en kommentar!