När du postar en video i sociala medier skriver du ju också en text till ditt inlägg. I det här avsnittet av Pixelpodden får vi lära oss av copywritern Lena Zetterberg Björk att använda den här möjligheten på absolut bästa sätt.

Och olika plattformar kräver olika typer av texter. Lena Zetterberg Björk på True Copy förklarar, ger tips och råd hur vi ska göra för att lyfta våra filmer med rätt typ av text i våra inlägg.  

I DET HÄR AVSNITTET FÅR DU:

Träffa Lena Zetterberg Björk som jobbar som copywriter och kommunikationsspecialist på företaget True Copy. Hon håller dessutom flera uppskattade utbildningar och kurser om effektivt skrivande och kommunikation.

Lenas huvudområden är tonalitet, strategi och digitala kanaler. Och hon har bland annat kunder som Nordnet, ICA banken, Företagarna mm

I det här avsnittet tar Lena oss igenom alla de textmoment vi kan använda för att höja vår video i sociala medier. Hur vi paketerar videon helt enkelt.

Hon ger oss olika aspekter på rubrik och dess uppgift på olika plattformar. Vad du ska tänka på när du skriver en rubrik beroende på var du postar din video.

Lena ger oss också handfasta tips på hur du ska tänka när du skriver texten som finns runt omkring videon. Och det är inte samma text på Youtube som på LinkedIn. Lena Zetterberg Björk går igenom plattform för plattform och det blir tydligt att texten i inlägget inte ens har samma syfte i våra olika sociala medier.

Du får även tips på vad du ska skriva på länken eller knappen till din CTA (call to action), dvs det du vill att din tittare ska göra efter att hen tittat på videon.

 

LÄNKAR SOM NÄMNS I PROGRAMMET:

Avsnitt #6: Varför alla företag borde använda Youtube

Min youtubekanal: Helene Åberg – Stockholm Pixelhouse

 

Hur du hittar till Lena Zetterberg Björks och True Copy:

Bilden på Lena på avsnittets omslag är fotograferad av Lo Varg.

Hur du hittar till Helene Åberg och Stockholm Pixelhouse:

 

PÅVERKA INNEHÅLLET I PIXELPODDEN & KOM MED I GEMENSKAPEN

Vill du vara med och påverka vad jag tar upp i podden och diskutera video i sociala medier så är du varmt välkommen att gå med i Facebookgruppen Pixelpodden – en podd om video. Här kan du också ställa frågor inför kommande avsnitt i podden där jag kommer svara på dina och andras frågor.

TYCK TILL & PRENUMERERA 

Å ingen blir förstås gladare än jag om du vill skriva en recension om podden på iTunes. Ju fler stjärnor, desto gladare blir förstås jag 🙂 Å extra glad blir jag ju förstås om du vill prenumerera på Pixelpodden så att du inte missar något avsnitt!

/Helene