32 • Att sända live med de bästa streamingprogrammen

Det finns många olika streamingverktyg att använda och vilket som är bäst handlar om syftet med din sändning och var du ska sända. 

Jag har testat flera olika streamingprogram för att sända live i sociala medier och jag ska gå igenom för och nackdelar med de 4 främsta programmen som du behöver för att sända live på sociala medier om du vill kunna lägga på grafik, visa bilder, dela skärm och visa videoklipp eller göra intervjuer. 

De streamingprogam som jag går igenom i det här avsnittet är: 

OBS Studios som är gratis – Ett program som inte är helt enkelt att komma igång med. Men när du väl är igång så har det många bra funktioner och är stabilt. 

StreamYard – ett webbbaserat program som funkar på alla datorer och mobiler. Det är också ett av de program som LinkedIn tillåter att du sänder live med. 

Ecamm – min personliga favorit som dessvärre bara fungerar på Mac. Men som är enkelt att använda och har många bra funktioner. 

Wirecast – ett semiprofessionellt program som är relativt dyrt men som också ger dig mycket möjligheter. 

I DET HÄR AVSNITTET FÅR DU:

En genomgång av de bästa streamingprogrammen för att göra bra livesändingar i sociala medier.

LÄNKAR SOM NÄMNS I PROGRAMMET:

Ladda ner pdf med den utrustning du behöver för att sända live

Ecamm 

OBS Studio

StreamYard

Wirecast 

ÖVRIGA LÄNKAR : 

Facebookgruppen: Pixelpodden – en podd om video

Facebook: @Stockholm Pixelhouse

Instagram: @Stockholm Pixelhouse 

LinkedIn: @heleneaberg 

TikTok: @heleneaberg 

Youtube: Helene Åberg – Stockholm Pixelhouse

Hemsida: www.pixelhouse.se

PÅVERKA INNEHÅLLET I PIXELPODDEN

Vill du vara med och påverka vad jag tar upp i podden och diskutera video i sociala medier så är du varmt välkommen att gå med i Facebookgruppen Pixelpodden – en podd om video. Här kan du också ställa frågor inför kommande avsnitt i podden där jag kommer svara på dina och andras frågor. 

TYCK TILL & PRENUMERERA 

Å ingen blir förstås gladare än jag om du vill skriva en recension om podden på iTunes. Ju fler stjärnor, desto gladare blir förstås jag 🙂 Å extra glad blir jag ju förstås om du vill prenumerera på Pixelpodden så att du inte missar något avsnitt! 

/Helene