ChatGPT4o

ChatGPT4o_omslag

LÄNKAR SOM NÄMNS I PROGRAMMET 

ChatGPT OpenAI

Instagram @StockkholmPixelhouse

LinkedIn @HeleneÅberg

APPLE PODCAST  •  SPOTIFY

 

Chat GPT4o är här! 

Nu har vi en ny uppdaterad version av Chat GPT. Den här AI-hjälpen som vi som jobbar med digital marknadsföring kan få så mycket hjälp av! Och som kan spara oss så mycket tid! 

Vi kan välja att känna oss hotade av ChatGPTs framfart. Eller så väljer vi att omfamna det. Jag väljer att omfamna det och dra nytta av alla fördelar! 

 

 

Chat GPT4o

Nu handlar det om AI igen här i Pixelpodden - en Podd om video!

ChatGPT-4o kom förra veckan och det är ju spännande.Inte minst för oss som jobbar med Digital marknadsföring. 

Jag är så fascinerad över alla möjligheter som AI ger oss. Och av hastigheten det utvecklas med. Chat GPT4o har ju inte gått obemärkt förbi. 

Det har pratats en hel del om hur mycket snabbare det är osv. och jag tänker att jag ska samla det jag har läst och det jag har upplevt själv när jag har testat det- 

Och framför allt hur du som egenföretagare och marknadsförare, kan använda Chat GPT 4o för att förbättra din kommunikation. 


Vad är ChatGPT-4o

Det är en ännu mer avancerad språkmodell utvecklad av OpenAI. Det är en del av GPT-serien, där GPT står för "Generative Pre-trained Transformer". 

Char GPT 4o modell är tränad på en enorm mängd textdata och kan generera texter som är överraskande naturliga och sammanhängande. Det betyder att den kan skriva artiklar, skapa dialoger, svara på frågor, och mycket mer.

Så nu är  ChatGPT ännu bättre på att hjälpa oss att skapa engagerande innehåll, automatisera kundkommunikation, analysera marknadstrender och till och med förbättra vår SEO-strategi. Hela paketet. Och Nu börjar den röra sig mer mog video och ljud också.

 

Vad som är nytt i ChatGPT-4o jämfört med tidigare versioner

Framför allt så har Chat GPT 4o ett mer naturligt språk och bättre kontextförståelse:

 1. ChatGPT-4o är bättre på att hålla reda på sammanhanget i längre konversationer. Säg i en kundtjänst  kundtjänst och chatbotar där konversationer ofta är längre och mer komplexa.
 2. ChatGPT-4o har en ännu bättre förmåga att förstå och skapa naturlig text. Detta innebär att svaren du får från ChatGPT blir mer relevanta och mer sammanhängande, vilket gör det enklare att skapa engagerande innehåll och även föra meningsfulla konversationer med kunder.
 3. Den här versionen har tränats på en ännu större och mer varierad mängd data, så är den bättre på att förstå olika ämnen och oika  branscher. För oss marknadsförare innebär ju det här  att ChatGPT-4o kan ge dig relevanta och branschspecifika texter.

 4. Chat GPT 4o är bättre än tidigare versioner på att  anpassa ton och stil, vilket gör det enklare att skräddarsy innehållet efter specifika målgrupper och efter dig som avsändare

 5. En annan spännande nyhet är att ChatGPT-4o är bättre på att arbeta med bilder, ljud och video. Gissa om jag gillade just det här lite extra  


Skapa innehåll

En av de mest uppenbara användningsområdena för ChatGPT-4o är ju att skapa innehåll. För vi vet ju  hur viktigt det är att skapa engagerande och relevant innehåll för våra tittare och läsare. Oavsett om du behöver skriva blogginlägg, göra inlägg på sociala medier, skicka mail eller skriva beskrivningar om dina produkter och tjänster så kan ChatGPT-4o hjälpa dig. 

Du skriver bokstavligen in några rader om ämnet du vill ta upp och sen får du snabbt hela inlägg eller textstycke som du sedan kan redigera och anpassa efter dina egna önskemål , Men jag tycker det är milsvid skillnad på kvaliteten på texterna nu jämfört med tidigare versioner av ChatGPT: 

Tänk dig att du behöver skriva flera inlägg på kort tid. Om du använder ChatGPT-4o kan du få fram utkast i en hastighet som sparar dig timmar av arbete. Dessutom kan alltså nya Chat GPT 4o  anpassa tonen och stilen mycket bättre än tidigare versioner beroende på både dig och din målgrupp, vilket gör att du kan skapa mer skräddarsydda och relevanta inlägg.


Bilder, Ljud och Video

Och det mest spännande av allt ihop. Med den senaste uppdateringen av ChatGPT-4o kan du nu även arbeta med bilder, ljud och video. 

 1. ChatGPT-4o kan hjälpa dig att skapa beskrivande och engagerande bildtexter. Tänk blogginlägg och artiklar Du kan ladda upp en bild och be ChatGPT att skapa en passande text som fångar uppmärksamheten hos just dina läsare
 2. Om du skapar videoinnehåll kan ChatGPT-4o hjälpa dig att skriva manus. Du kan beskriva vad du vill få fram och så får du ett detaljerat manus och till och med förslag på storyboard!

 3. För oss som jobbar med poddar och andra ljudinnehåll kan ChatGPT-4o assistera med att redigera manus och ge förslag på förbättringar. Och den kan också transkribera dina ljudinspelningar. Men jag har inte fått det att fungera på svenska än. Men det lär ju komma snart. Och då är det snabbt gjort att skapa blogginlägg av en podd eller undertexter till en video.
   
 4. ChatGPT-4o kan analysera bilder och videor för att identifiera olika saker i bilden  och föreslå förbättringar. Tänk att du vill att tittaren ska se något speciellt i bilden som du ska posta i  sociala medier eller använda i en reklamkampanj.  Då kan du få hjälp med att få fram det i bilden.

  Du får en kollega att bolla med helt enkelt. En kompetent och snabb kollega även om du är egenföretagare. Du är inte ensam längre :-) 


Marknadsanalys och Trender

ChatGPT-4o kan också användas för trendanalys. För eftersom den kan analysera stora mängder textdata från sociala medier, recensioner, bloggar och andra källor för att identifiera trender och insikter. Genom att förstå vad som diskuteras online och hur kunderna upplever olika produkter så  du kan anpassa din marknadföring efter det. Målgruppanalys delux alltså

Du kan till exempel använda ChatGPT-4o för att ta fram vilka frågor och problem som är mest frekventa bland dina kunder, eller vilka nya trender som kan vara värda att hänga  på.

Förbättring av SEO-strategi  

Å så ska vi inte glömma bort hemsidan och allt som har med SEO att göra 

Här kan  ChatGPT-4o kan hjälpa dig att skapa innehåll som är optimerat för just sökmotorer. Du får en text som innehåller alla de relevanta nyckelord och fraser på ett ganska naturligt sätt, vilket såklart förbättrar dina chanser att ranka högt på Googles resultatsidor.


ChatGPT-4o ger oss en hel del fördelar och möjligheter med allt ifrån innehållsskapande och automatisering av kundkommunikation till marknadsanalys och förbättrad SEO. Och framförallt sparar den oss tid. 

För än går det ju inte att köpa tid på Coop men vi kan använda CHT GPT och vi kan göra det gratis. 

 

Sälj med Hjälp av Webinar 2024
Behåller du din närvaro och synlighet i sommar?

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer ännu. Bli först med att lämna en kommentar!