Utmanar du dig tillräckligt för att lyckas?

utmanar du dig omslag

LÄNKAR SOM NÄMNS I PROGRAMMET 

Bli Bekväm Framför Kameran med 20% rabatt (tom 16 april 24)

Avsnitt 161 • Att våga med Anna Vogel

 

APPLE PODCAST  •  SPOTIFY

 

Det är när vi är utanför vår comfort zone som det händer saker. 

Ska du få resultat som du inte har haft tidigare behöver du göra saker som du inte har gjort tidigare. 

Om du inte syns på video tex idag så är det hög tid att börja göra det! 


#195 • Utmanar du dig tillräckligt för att lyckas? 


Jag har precis hållit en workshop för 100 personer om vilket innehåll som ger resultat på riktigt. Du vet innehåll som gör skillnad på sista raden i ditt företag. Sånt som ger mer än likes och gör mer än att smeker fåfängan medhårs. Även om en självförtroende -eller självkänsle-boost alltid är välkommet. 


Det slog mig dock hur ofta och hur mycket jag är på bild, på video, live webinar, workshops, i mina utbildningar och i mitt medlemskap Maxa med video. Och i sociala medier. Eller hörs här i Pixelpodden - en podd om video . 


Jag ville verkligen inte synas på video 

Hade du sagt till mig för 10 år sen att jag en dag skulle göra allt det här framför kameran eller framför en mikrofon hade jag aldrig trott dig 


Jag jobbade bakom kameran. Långt bakom kameran. 

Jag kunde inte tänka mig något värre än att synas och höras på video. Jag tyckte att det var jobbigt att synas på stillbild 😀

Och då är jag inte en blyg person. De som känner mig vet att jag pratar ofta och mycket. Och jag tar plats. Ibland lite väl mycket plats tror jag endel tänker om jag ska vara ärlig.

Jag har alltid varit tjejen som vågar säga vad hon tycker och tänker. På gott och ont. Det finns många som inte vill höra något annat än beröm och medhåll. Men det finns också de som verkligen uppskattar ärlighet och olika åsikter. 

Men det är i verkliga livet det. Framför kameran ville jag definitivt inte vara. 


Från Botswana till TV-rutan

Jag hamnade på dock på både löpsedlar och i Riks-TV när jag och min kollega och vän Jenny Söderkvist försvann i Kalahariöknen våren 2006. Det blev stor uppståndelse. För att göra en lång historia kort så var vi i Botswana på ett projekt, delvis finansierat av SIDA där vi skulle hjälpa personalen på BTV, Botswana Television att lära sig att göra bättre TV så att de lättare skulle nå ut med information om HIV och Aids vilket är ett av Botswanas stora problem.

Vi var lediga några dagar och åkte på safari i Kalahariöknen. Väl där bland alla vilda djur började vår bil att brinna. Vi fick kasta oss ut och fortsätta till fots. Vi mötte vilda lejon på ett par meters avstånd. Men kom tillslut i säkerhet efter att vi lyckats starta en traktor med en konservöppnare. Ja jag vet allt låter helt galet. Jag kan knappt tro att det är sant idag. 

Just där och då när alla intervjuer gjordes på Gaborones flygplats var jag bara glad att jag levde. Men efteråt tyckte jag att det var så jobbigt att vi syntes överallt. Och jag lovade mig själv att aldrig utsätta mig för något liknande igen.

Men så skrev vi en bok om hela den här upplevelsen. Exit Kalahari. Och den skulle ju marknadsföras. Vi gjorde över 50 intervjuer i olika tidningar, radio och tv. Återigen lovade jag mig själv aldrig mer.

 

Lansera webbutbildning


Jag är bevisligen bättre på att hålla löften till andra än till mig själv. För sen lanserade jag min första webbutbildning 2017. Det är den som idag heter Kommunicera med video i sociala medier. Idag är det 7 år sedan. Den sålde helt ok redan från början. Jag gjorde videos som jag postade på Facebook när jag markandsförde den. En hel del videos. Men inga där jag syntes själv… 


2018 skulle jag öppna för nya deltagare igen. Helt ärligt så trodde jag att jag skulle hålla den här utbildningen i ett år ungefär sen skulle nog inte fler vara intresserade 😀 Så fel jag hade. Jag fick så mycket beröm från dem som gick utbildnignen och videoformatet bara växte och växte i sociala medier. Inte ens jag hade kunnat drömma om hur det ser ut idag med video och livevideo. 

 Min pappa är företagare. En väldigt duktig företagare och vi pratade om mitt företags utveckling en gång där 2018 när jag besökte honom i Småland. Vi pratar ofta om företagande så det var inte så konstigt kanske.  

Men vi pratade om att utveckla mitt företag. Mina 2 inkomstben. TV och webbutbildningar, föreläsningar som jag gjorde redan då. Så kul att hålla föreläsningar. Jag älskade det då och det gör jag fortfarande. 

Jag sa att jag visste hur jag skulle kunna få mer förtroende och därmed också fler kunder till mina utbildningar. Om jag syntes själv på video.

Men jag vågade inte synas. Vad skulle folk säga? Jag var inte så rädd för vad du som är i min målgrupp skulle säga. Jag var mer nervös över vad gamla klasskompisar, bekanta, vänners vänner och inte minst kollegor på TV skulle säga om jag plötsligt tog plats framför kameran.

Pappa, han förstod ingenting. Hur kunde jag ha vetskapen om ett sätt som fungerar utan att använda det. Och så sa han den här meningen som fick allt att ändra sig. 


Hur ska du kunna leva på ett företag som ingen pratar om? 


Det där etsade sig fast och jag började fundera. Det är 50 mil mellan mig och pappa och den bilresan hem funderade jag mycket. Och sen tog jag mod till mig. Jag ställde mig framför kameran. 


Men jag ska erkänna att jag än idag få skrämselhicka när jag ser att någon bekant, fd klasskompis eller fd kollega från TV anmält sig till ett webinar eller workshop som jag ska hålla.

Men idag har jag nycklar att hantera det.

Och det är samma nycklar som jag använt flera gånger för programledare och andra som ska synas på TV.
Så många chefer, företagsledare som ska prata internt och externt som är vana att prata inför många men som inte är bekväma framför kameran. 

 

Utanför din Comfort Zone

Men det är ju när vi är utanför vår comfort zone som det kan hända magiska grejer.

Har du lyssnat på avsnitt 161 Att våga med Anna Vogel. Om inte så tycker jag definitivt att du ska göra det. Anna delar in mod i olika zoner: Comfort Zone - Learning Zone - Panic Zone

161_omslag_Våga med Anna Vogel_mixdown


För att komma framåt och utmana oss själva men utan att hamna i den sista zonen, Panic Zonen så behöver vi hålla oss på en lagom nivå utanför vår comfort zone i Learning zonen.


Lyssna Anna Vogels klokskap i avsnitt 161 av Pixelpodden - en podd om video alltså.  

 
Och hemligheten är ju allt vi gör utanför vår Comfort Zone att vi inte hamnar i det Anna kallar Panic Zone utan kan hålla en bra nivå på learning zonen.

Utmana sig med guidning

Jag tänkte faktiskt på just det här i helgen som var. Då tävlade mina barn i störtlopp för första gången. De körde den anrika Guldhjälme i Åre eller i Duved är det ju faktiskt den hålls. 

Pirrigt. Nervöst. Läskigt. Både för dem och för oss föräldrar. Men som de växte för varje åk! Både de och alla deras klubbkompisar.

Deras tränarna tog dem igenom besiktning och träningsåk. Visade, tipsade och dessutom gav alla andra träningar genom åren resultat. 

De kunde trots all nervositet ändå ha någon slags grundtrygghet i att de visste vad de gjorde och hur de skulle göra. De hade sina tränares ord i öronen på start. 

Och vet du  - även den tystaste tonåring kan bli rejält pratglad efter en adrenalinresa nerför skidbacken på en dryg minut. Endorfinerna sprutar och de babblar på som bara den. Det är helt underbart att se dem komma ner.

Och lite samma sak är det faktiskt efter en livesändning första gångerna. Det är rent ut sagt skitnervöst innan man börjar. Läskigt som attan. men efteråt. Jäklar vilken känsla det är! 

 

Så jag vill uppmana dig att utmana dig själv! 


jag läste ett så bra citat på Instagram tror jag att de var Men kommer inte ihåg av dem. Skicka gärna ett meddelande till mig på just instagram på @stockholmpixelhouse om du vet vem det här kommer ifrån för jag har bara skrivit av det i min anteckningsapp för att jag tyckte att det var så bra.

”För att bli något du aldrig varit måste du göra något du aldrig gjort.”


Se till att du får hjälp, stöttning och guidning. Av mig eller av någon annan. Men stanna inte i din comfort zone. Kom över till den lärande zonen. Den där du utvecklas och där det händer magiska saker. 


Just nu kan jag hjälpa dig med rabatt.


Min webbutbildning Bli bekväm framför kameran är alltid öppen för dig. Den stänger aldrig. 

omslagBekväm

Men fram till och med den 16 april får du automatiskt 20% rabatt på priset. Så just nu tjänar du 600kr om du anmäler dig före den 16 april. Och du kommer få verktyg som kan hjälpa dig att tjäna långt mycket mer än 600 kronor. 


För mig betydde de här 10 stegen som ingår i den här webbutbilning att jag ökade min försäljning med över 200% på ett år.  Och flera av deltagarna har hört av sig och berättat liknade saker.


Varma och kalla leads

De kalla. De som aldrig har hört talas om dig kan ta lång tid att få från att de upptäcker dig till att de anlitar eller handlar av dig.

Varma leads. De känner dig. Du behöver inte börja från 0. Här går hela kundresan mycket snabbare. Och ju mer du syns. Desto snabbare upplever dina följare och blivande kunder att de lär känna dig. 


www.pixelhouse.se/kamera är adressen som du vill besöka när du lyssnat klart på det här avsnittet. pixelhouse.se/kamera alltså

Och gör du det nu före den 16 april 2024 så får du alltså dessutom ett specialpris där du automatiskt får 20% rabatt. 
 

 

Använder du dina sociala medier på bästa sätt?
Tankar inför att hålla sitt första livesända webinar - med Maria Åkerblom.

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer ännu. Bli först med att lämna en kommentar!