Jag är så oerhört tacksam och glad över allt som hänt den här våren.

Varje sommar och varje jul brukar jag göra ett litet bokslut över hur våren/hösten varit. Och den här gången kan jag bara konstatera att den här våren har varit fantastisk! Å som det ser ut nu kommer även hösten att bli magisk!

BILDPRODUCENT

Jag har fått bildproducera 2 riktig bra program hela våren på SVT. Dels Svenska Nyheter med Jesper Rönndahl som har varit galet på alla sätt att få jobba med och dels nya Veckans Brott med Camilla Kvartoft som har gått från klarhet till klarhet hela våren.

Att jobba med Svenska nyheter är definitivt det jobb jag har haft när jag har skrattat absolut mest. Att sitta i ett rum med alla dessa underbart roliga och kompetenta människor och planera programmen vecka efter vecka är helt magiskt. Ibland är skrattkrampen utbytt mot stresskramp, för det är också galet mycket som ska fixas i sista sekunden men det är också det som har gjort att programmen har blivit så otroligt bra! Det här var tredje och sista säsongen för Jesper Rönndahl som programledare. Nästa säsong kommer Kristoffer Appelquist axla rollen som programledare. Å det kommer bli riktigt bra. Jag vet för vi har gjort testprogram. Han är otroligt skicklig han också på att leverera politisk satir som kommer svida, underhålla och förklara. Jag ser verkligen fram emot att få fortsätta att jobba med det här programmet även i höst.

 

Även Veckans brott har varit underbart att få jobba med. Jag har tidigare jobbat med programmets producent Ola Lindholm som är en otroligt duktig tv-makare, men det var första gången jag jobbade med Camilla Kvartoft. Å vilket überproffs! Skicklig och idérik. Så roligt.

För mig som bildproducent har det också varit väldigt roligt att få skapa ett helt nytt uttryck för programmet. Det finns alltid mer man kan göra å det kommer vi göra men det är roligt att så många hört av sig med hejarop om hur programmet ser ut i rutan. Det kommer bli riktigt roligt att få fortsätta med det här också i höst!

INTERN-TV

Jag har dessutom haft förmånen att få jobba fram ett helt nytt interntv-koncept för en av våra myndigheter under våren. Det är inte sjösatt än och jag kan inte berätta så mycket om det. Men det är roligt att så många nu ser möjligheterna med TV och video som kommunikationssätt både när det gäller extern och intern kommunikation.

Å när man, som jag fick göra den här gången, får programledarträna personer som aldrig jobbat i en tv-studio tidigare och som bara växer framför kameran och fullständigt briljerar tillslut är förstås en dröm! Känslan att se andra människor växa in i en roll tycker jag är obeskrivlig! Love it!

UTBILDNINGAR

Under hela våren har det varit tätt med utbildningar inom att Kommunicera med video i allmänhet och att Filma med mobilen i synnerhet. Även under hösten kommer jag hålla öppna utbildningar hos de fantastiska utbildningsföretag som jag samarbetar med som t ex FöretagsuniversitetetPoppius och Sveriges Marknadsförbund, Under våren som varit har jag även haft ett antal utbildningar ”hemma” hos företag som på allvar vill utveckla sin videokommunikation och lära sig mer om att skapa video till sina digitala kanaler.

Dessutom har jag träffat studenterna i TV-produktion på Xenter även den här våren. Det är alltid lika inspirerande att träffa den unga generationens TV-medarbetare. Inser att jag själv inte längre tillhör de unga och lovande… Å många är så mycket bättre än vad jag var när jag en gång i tiden pluggade TV-produktion. Det bådar gott för TVs framtid ändå!

FÖRELÄSNINGAR

Vid sidan om utbildningarna har jag också hunnit med att hålla inspirationsföreläsningar och hur man kan jobba med video i sin digitala kommunikation. Både öppna frukostföreläsningar som hos Marknadsföreningen i Uppsala och inspirationsföreläsningar direkt hos företag.
Det är underbart att få komma ”hem” till ett företag och se hur arbetet med video hela tiden utvecklas! Även under hösten har jag flera utbildningar och föreläsningar inbokade och jag är en stolt del av Kvinnligatalare.se . Å det ser ju onekligen ut som om intresset för att kommunicera med video bara ökar. Vilket jag förstås tycker är både helt rätt och väldigt roligt!

WEBBUTBILDNING

Å så till sist. Min bebis. Min egen utbildning. Kommunicera med video & Filma som proffs med mobilen

Så otroligt många timmar som jag har lagt för att ta fram allt material till den här utbildningen. Så många dagar, kvällar och nätter jag har jobbat för att den här utbildningen ska bli så bra som det bara är möjligt. Jag har verkligen vänt ut och in på mig själv för att kunna dela med mig av all den kunskap jag har samlat på mig under mina dryga 20 år i TV och video-branschen. När jag nu ser hur deltagarna utvecklas under utbildningens gång så blir det värt varenda sekund av missad sömn. Å alla fina ord som jag får om utbildningen värmer förstås enormt. Det är så mycket av mig själv i den här utbildningen att jag på riktigt blir rörd varje gång någon säger något fint om webbutbildningen.

Den kommer också fortsätta i höst. Datum är inte fastställt än, men den kommer att köras. Jag tyckte dessutom att det var otroligt roligt att göra webinar så det kommer jag också göra igen i en eller annan form.

Sen är det förstås superkul att skriva här på Videosidan. Så roligt att se hur läsarskaran växer för varje vecka!