• DIREKTSÄNDNING GER FLER TITTARE I MÅNGA DAGAR •

Vi har just kommit hem till hotellet efter att ha firat en fantastiskt lyckad sändning av Ringside Sessions som sändes från London idag. Den första av en serie direktsända program för Ericsson.

Tillsammans med Seventy Agency och världens bästa team av fotografer och tekniker har jag haft magiska dagar i London.

Jag ska inte ens försöka dölja att vi är nöjda… Vi har varit i en helt fantastisk studio, haft väldigt roligt tillsammans och sändningen gick riktigt bra! I en direktsändning som den här är det förstås många saker som inte går som planerat under den timmen vi sände. Men det är så livesändningar är. Det viktiga är att det blir bra ändå. Och det blev otroligt bra!

Dessutom kommer fler se det här materialet i efterhand. För det har visat sig att klipp som har sänts live har mycket högre klickfrekvens än en video som inte har sänts tidigare.

Många sådana här direktsändningar kan du sen ofta se både i kortare delar och i sin helhet på webben.  Dessutom är det vanligt att delar från sändningen används som korta klipp i sociala medier. Så en sådan här direktsändning kan skapa innehåll till dina digitala kanaler länge.

Tyvärr är inte den här typen av sändningar så billiga att producera, så för ett mindre företag kan de vara svåra att genomföra. Inte minst av ekonomiska själ. Men det mesta går ju att göra i mindre skala och med enklare medel också.

Facebook Live och Instagram Live går ju faktiskt att använda på nästan samma sätt. I alla fall går det att spela in något i en direktsändning, lägga upp sändningen för eftertittning och klippa ut små korta delar och lägga ut i sociala medier i flera dagar.

Som med så mycket annat när det gäller att kommunicera med video så är din kreatvitet och påhittighet din största tillgång.

Nu är det sova som gäller i några timmar innan det är dags att flyga hem. Imorgon bitti lämnar transfern hotellet kl 03:45 så godnatt.