• NU KOMMER LIGGANDE FORMAT PÅ IGTV! •

Det känns nästan som om det kommer nyheter om video varje dag nu! Igår berättade t ex Instagram att du nu ska kunna välja om du vill producera dina IGTV-filmer i liggande eller stående format.

Instagram har ju minsta sagt haft det ganska tufft att få IGTV att lyfta, även om de i år fått se en uppgång av användare. Framförallt sedan funktionen att kunna lägga en teaser av sin IGTV-film i sitt vanliga Instagramflöde infördes i vintras. Det är ju faktiskt supermärkligt att den inte fanns med från början…

Nu kommer alltså nästa steg. Du kan numer ladda upp både vertikala och horisontella filmer på IGTV, efter påtryckningar och önskemål från innehållsproducenter. Det här med stående och liggande format är ju, som jag skrivit om tidigare här på bloggen, en vattendelare hos innehållsproducenter. Men IGTV som främst är för längre format tjänar nog rejält på liggande format tror jag.   

Enligt Instagram själva är det främst sport och dans som kommer tjäna på det ”nya” liggande formatet. Jag tror ju personligen att det är många fler än så..

Instagram hoppas såklart att vändningen för IGTV nu äntligen ska komma. Å om det kommer funka får framtiden utvisa men visst kommer det hända mycket mer både med video i sociala medier och på IGTV framöver. Det kan vi vara säkra på.