• DET FINNS MÄNGDER MED MÖJLIGHETER FÖR DIN VIDEO •

Men ibland kan det kännas hopplöst eftersom det ständigt kommer nya saker i sociala medier-världen. Här är en överblick över varje kanal just nu.

Gemensamt för ALLA kanaler är att det inte räcker med att bara skapa egna filmer och innehåll. Du måste interagera med andra också. Sociala medier handlar om att bygga relationer.

 

YOUTUBE

Det är den näst största sökmotorn i Sverige och populärare än alla TV-kanaler Självklart ska dina filmer finnas här!

En vanligt månad tittar 80% av alla i åldern 18-49 år på Youtube. Det är ju en fantastisk siffra om din målgrupp är i den åldern.

Men glöm inte bort att interagera med andra kanaler; Kommentera, gilla, prenumerera och glöm inte att referera till andras innehåll när du själv skapar filmer till din kanal.

Ett tips är också att göra ordentliga playlists åt dina följare.

FACEBOOK

2019 kommer bli ett avgörande år för Facebook. Det är många som säger att de lämnar den här plattformen. Medan andra säger att gammal är äldst och menar att Facebook kommer bestå och behålla sin genomslagskraft.

Oavsett har det aldrig varit viktigare att nätverka på Facebook än nu. Algoritmerna går ut på att de vi har relationer med får se vårt innehåll. Så när du har postat ditt innehåll, se till att kommentera andras också!

I Facebook finns ju också Messenger och händelser/Stories. Använd Facebooks alla funktioner så är det lättare att nå fram.

INSTAGRAM

På Instagram är det ett snabbare flöde än på Facebook och Youtube. Det är här och nu som gäller. Inte minst i Instagram Stories. Å om Facebooks siffror minskar så ökar Instagram stories siffror rejält.

Vi ser många som gör filmer speciellt för Stories nu, där flera stories tillsammans skapar en hel film. Kolla in de här från kit.se t ex

Å så finns ju IGTV. Det har ju inte riktigt slagit igenom än. Men plötsligt händer det och då är det ju bra att vara med eller hur?

Här finns möjligheten att göra riktigt långa grejer. Men jag är ju som du kanske vet vid det här laget en stor förespråkare för kortare filmer. Hellre flera korta än en lång. 2-3 minuter räcker mer än väl! Kolla t ex på National Geographics som har publicerat en hel del minidokumentärer på IGTV, de flesta mellan 1,5 – 3 minuter långa som har fått bra interaktion och många views.

SNAPCHAT

Om din målgrupp finns på Snapchat så ska du också såklart finnas på Snapchat. Själv har jag inte jobbat speciellt mycket med just Snapchat och är den först att erkänna att det finns många som har mycket bättre tips än jag om hur du använder snapchat bäst. Du hittar mer info här t ex

LINKEDIN

Även LinkedIn har ett avgörande år framför sig. 2018 stannade LinkedIns uppåtgående kurva och från att vara mer av en jobbsökarplattform har det nu blivit ett ställe att marknadsföra sig och kommunicera med kunder.

Video är relativt nytt på LinkedIn och de flesta består i ärlighetens namn av en person som pratar rakt in i en skakig kamera och med lite halvdåligt ljud. Här kan du med relativt enkla medel producera video som står ut.

 

Några tips på hur du enkelt kan förbättra dina filmer hittar du i den här e-boken som du kan ladda ner gratis.

 

 

 

 

 

Det kan vara svårt att hålla igång alla de här kanalerna samtidigt Så välj de sociala kanaler där du har dina kunder och följare. Som alltid; Det gäller att skapa relationer med just din målgrupp. Å då menar jag relationer på riktigt. Engagera dig i diskussioner och posta inte bara reklam för saker du vill att dina kunder ska köpa.

Om du har idétorka så har fantastiska Elin Häggberg ett helt gäng idéer här om vad du som företag kan posta på sociala medier. Och de allra flesta går ju såklart att göra video av!

 

Lycka till!