• 5 ANLEDNINGAR TILL VARFÖR DU SKA ANVÄNDA VIDEO •

Funderar du på varför video är så hypat just nu och om det verkligen är värt besväret att producera video till dina digitala kanaler? Svaret är självklart JA!

1 Video ger fler kunder.

Den första och största anledningen till att använda video i din digitala kommunikation är såklart att du får fler och mer kunder.

Wyzowls årliga Video Marketing Statistics visar att av de som tittar på en video om en produkt köper nästan 75% varan efteråt.

Om du har en landninggssida kan en video öka dina konverteringar med 80%!

2 Video bygger förtroende

Grundförutsättningen för försäljning och konverteringar är förtroende.

Hela konceptet av content marketing bygger på styrkan i förtroende och långa relationer.

Att sluta sälja och istället se till att människor kommer till dig eftersom du ger dem intressant och användbar information på ett enkelt sätt kommer göra underverk på dina diagala kanaler.

För att lyckas behöver du väcka känslor, skapa förtroende och få dina kunders förebilder att dela ditt innehåll. Alla de här 3 sakerna är lättare att uppnå med video än med allt annat innehåll.

Eftersom många är skeptiska att handla på nätet av nya och okända företag i rädsla över att bli lurade är video ett perfekt sätt att vända misstänksamheten till förtroende.

Nästan 60% av kunderna i e-tailings undersökning säger att video om en produkt gav mer förtroende att handla online.

3 Google älskar Video

Med video ökar du tiden dina besökare spenderar på din webbsida. Å det är ju ingen hemlighet att längre exponering bygger förtroende och signalerar till sökmotorer att du har bra innehåll.

Mogvly menar att det är 53 ggr så stor chans att du hamnar på Googles förstasida när dina potentiella kunder googlar om relaterade ämnen om du har video på inbäddad på din hemsida.

Sedan Google köpte Youtube har det blivit stor ökning i hur video påverkar din sökmotorrankning.

Å när vi ändå pratar om Youtube – Glöm inte att optimera dina Youtubefilmer för SEO genom att skriva intressanta titlar och beskrivningar. Å länka till din hemsida och till dina produkter så att dina blivande kunder kan ta nästa steg.

4 Det är enkelt att förklara med video

När du släpper en ny produkt eller en ny tjänst, gör en video som förklarar!

Enligt Wyzowls årliga rapport om video marketing säger 98% av användarna  att de tittat på en förklarande video för att få veta mer om en produkt eller service.

Missa inte möjligheten att få dina potentiella kunder att förstå vad det är du har att erbjuda.

5 Video engagerar även lata köpare

Vi människor är lata och video är ett enkelt medium att konsumera. I dagens stressade verklighet har få tid att läsa långa produktbeskrivningar och förklaringar.

Video går snabbt och enkelt att ta till sig som tittare och eftersom vi tar till oss bild 60 000 gr snabbare än text är video ett snabbt och kraftfullt sätt att kommunicera med dina köpare. Får du dem att dessutom lyssna så når du dem känslomässigt också och din marknadsföring får dubbel kraft.

 

SAMMANFATTNING: Den här bloggtexten borde varit en video… eller hur?