• BÖRJA MED DET BÄSTA DU HAR•

Oavsett vad det är för video du gör behöver du fånga tittaren. Din film kan vara hur bra som helst men om ingen lockas att se på den så ger den ändå ingen effekt för dig.

I sociala medier har du 2 – 4 sek på dig att stoppa fingret som sveper över telefonen när din potentiella tittare scrollar sitt flöde på Facebook, Instagram eller var du nu väljer att publicera din film. Därför behöver du en riktigt bra start! Ett anslag som fångar in dina tittare.

Man skulle faktiskt kunna säga att de första 4 sekunderna av din film är helt avgörande för om du har några tittare i slutet eller inte.

Å även om du har lite längre tid på dig att fånga tittaren i kanaler utanför sociala medier så är det samma sak som gäller här. Dokumentärfilmsskaparen Tom Alandh har klokt sagt: ”Anslaget fångar tittaren, avslutet är det tittaren kommer ihåg. Däremellan berättar du din historia.”

Å tänk på att även om du lyckas att få dina tittare att slå på ljudet i din film i sociala medier så missar de allra flesta de första sekundrarna av ljudet. Så det är med bilden du behöver fånga in tittaren.