Det finns 5 video som jag tycker att ALLA företag borde använda sig av – oavsett hur stort eller litet företaget är.

Det är filmer som hjälper dig:

  • skapa trovärdighet för dig, ditt företag och din produkt/tjänst
  • omvandla sk leads till kunder.
  • presentera dig på riktigt för dina potentiella kunder och få dem att känna sig speciella.
  • göra så att fler kunder hittar dig
  • göra så att kunderna minns ditt företag.

Å det bästa av allt är att de behöver inte ens vara svåra att göra (utom möjligen den sista som kräver lite mer arbete än de andra 4)

1 • Kundrecension

Det här är en video som du inte ens måste göra själv! Be dina nöjda kunder göra den åt dig!

Be dina kunder filma sig själva och berätta vad hen tycker är bra med din produkt eller tjänst.

Den här videon kan med fördel göras med mobiltelefonen! Ju mer autentisk den är desto bättre! Den måste upplevas naturlig och ärlig allt annat kommer upplevas som skådespeleri och istället för att få trovärdighet så tappar du förtroendet hos det som borde blivit dina kunder.

Men håll den kort! Ingen orkar se en evighetslång video där någon pratar i en halv evighet om en vara eller en tjänst… hur bra den än är.

Det är också viktigt att tänka på VAR den ska visas. Så att du ber dina kunder att filma i rätt format. Har du tänkt att använda den för Instagram Stories – se till att videon filmas i stående format. Men ska du använda filmerna på YouTube då är det liggande format som gäller…

2 • Produktvideo

Det här är en film på max 1 minut där du presenterar din vara eller din tjänst. Den här videon lägger du sen på din landningssida, eller på din webshop. Tanken är att dina kontakter och dina leads verkligen ska förstå ditt erbjudande och vilja bli din kund.

I den här filmen är det viktigt att visa och beskriva vad det är kunden verkligen får. Och överdriv inte. Håll dig till sanningen!

3 • Personlig presentationsvideo

Det här videon känns mer aktuell än någon av de andra, eftersom jag skriver det här blogginlägget mitt under pågående Coronapandemi där vi inte kan träffas på samma sätt som vi är vana vid. Så en kort presentationsfilm på ca 30 sekunder som du t ex skickar i mail till nya kontakter o kunder så att de verkligen minns dig är en billig investering.

Men akta så att du inte blir för högtravande. Ta med minst 1 personlig kommentar i filmen tex om du älskar att spela golf, berätta det så har du och din kund ett samtalsämne nästa gång ni talas vid.

Är ni flera i företaget som har kundkontakt. Se till att ni alla har varsin presentationsvideo. Å håll den här videon uppdaterad. En supergammal video som är helt inaktuell gör nog mer skada än nytta tror jag.

4 • Videoannons för sociala medier

Videoannons borde ALLA företag använda. De är perfekta för att driva trafik till din hemsida, landingsida eller webbshop. Den gör så att kunderna hittar dig!

Beskriv vad det är för problem som din kund har som din produkt eller tjänst har lösningen på.

Å gör för allt i världen inte en superlång annonsvideo om du inte har världens bästa idé. Den här videon tjänar på att vara kort. Men hur kort beror på var den ska visas. Har du din målgrupp på tex Insta Stories behöver den vara kortare än om du har din målgrupp på LinkedIn.

Å tänk på starten. Du har 2-4 sekunder på dig att fånga tittarens intresse så börja med det bästa! Det här är något som jag verkligen tjatar om till mina deltagare i min webbutbildning Kommunicera med Video men det är är ju också viktigast av allt. För om du inte har en bra start så att ingen fortsätter kolla så spelar det ju ingen roll hur bra videon är sen om alla stänger av.

5 • Företagspresentation

Det här är faktiskt en video som jag inte har själv nu när jag skriver det här… Men jag inser ju att jag borde. Det här är en genomarbetad film som presenterar ditt företag som du har på din hemsida eller som presentation på din Youtubekanal.

Den här videon kan vara bra att anlita någon att göra. Den kommer förhoppningsvis att leva ganska länge och är lite längre, ca 1,5-2 minuter.

Det viktigaste med den här videon är berättelsen. Historien som  gör att tittaren minns företaget. Å det finns säkert massor som är intressant för dig som handlar om ditt företag. Men här gäller det att berätta en historia som är intressant för kunden.

 

Vill du ha en fusklapp över de 5 video som ALLA företag behöver så får du gärna ladda ner en pdf här: 

Den är gratis och innehåller alla 5 filmerna och vad du bör tänka på inför var och en.

Lycka till!

/Helene