Stockholm PixelHouse är ett produktionsbolag inom TV, webb och utbildningar.

Företagets VD Helene Åberg har över 20 års erfarenhet av olika högklassiga TV-produktioner och har utbildat på både universitet och hos företag i över 10 år inom tv, video och sociala medier.

HELENE ÅBERG

2017

Stockholm PixelHouse

Startar produktionsbolaget Stockholm PixelHouse med inriktning på TV, webb och utbildning. Jobbar med tv-produktioner som Nobel på SVT och BBC, barnprogrammet Labyrint och satirprogrammet Svenska Nyheter. Jobbar med innehåll till webb och sociala medier och håller flera utbildningar och föreläsningar inom rörlig bild och Hur du filmar med din mobil.
2013

Första Video-kursen

Efter första Video på webben-kursen följer ett flitigt föreläsande både online och IRL. Främst om Rörlig bild i kommunikationen och Filma med mobilen. Stockholm PixelHouse har idag den egna onlinekursen: Filma med mobilen, och återkommande kurser på bl a Företagsuniversitetet, Fotografiska och Wednesday Relations. Vi hjälper även företag med video.
2011

Blir frilans

Säger upp mig för andra gången och startar Helene Åberg Produktion. Bildproducerar  produktioner som Valborg med Tina Ahlin, Lucia i Globen, direktsänd teater från Dramaten, opera från Dalhalla och Hockey-VM för norsk tv. Producerar progam som De nominerade är, och  ärteaterproducent på RATS-teater. Utbildar inom TV och video.
2008

Övertalas till TV4

Säger upp mig från SVT för att starta eget. Blir istället övertalad att börja jobba som anställd på TV4. Jag får tre underbara år som bildproducent på Nyhetsmorgon, Malou efter 10, Valvakan 2010 och nyårsspecial för att nämna några, innan jag ändå väljer att jobba i egen regi.
2008

Design och webb

Mitt första designuppdrag var ett bokomslag till boken Klimakteriehäxan. Därefter har jag gjort fler bokomslag, designat företags logotyper, grafiska profiler och gjort hemsidor till flera olika företag som t ex Parts by Sweden. Idag jobbar jag mer och mer med sociala medier och ditt företags närvaro på webben.
2008

Gästlärare på LTU

Ett bra sätt att lära känna framtida medarbetare är att träffa dem redan under utbildningen. Vid TV-utbildningen i Piteå vid Luleå tekniska universitet har jag varit gästlärare i studioproduktion och inslagsproduktion i flera år. Andra återkommande läraruppdrag är för Xenter i Tumba och fd DI, numer Stockholms Dramatiska Högskola.
2007

Boken Exit Kalahari

Under en ledighet i SIDA-utbildningar på Botswanas TV övergår vår drömsafari till en mardröm när bilen brinner upp. Jag och Jenny Söderqvist tvingas fortsätta till fots. I boken Exit Kalahari berättar vi om möten med vilda lejon, inbrott och hur vi tjuvstartar en traktor med en konservöppnare för att överleva.
1997

Nervös start på SVT

Min första arbetsdag på Sverige Television minns jag mest som nervös. Sedan följde 11 roliga och lärorika år. Jag jobbade bla som redigerare, scripta och bildproducent med nyheter, sport, underhållning och barnprogram till musikunderhållning på Skansen. När jag fick förfrågningar från andra TV-kanaler valde jag att sluta för att frilansa.…
1993

Från Gävle till Toronto

Jag börjar studera Mediakunskap vid Högskolan i Gävle och fortsätter sedan till Högskolan i Skövde med tv, design och det nya: Multimedia. Mina studier avslutas vid Ontario College of Art & Design i Toronto, Canada där jag läser film och webdesign. Några år senare läser jag Poppius journalistutbildning i Stockholm.
1972

Föds på Växjö BB

Växer sedan upp i glasriket i småländska Hovmantorp. Bygger kojor i skogen, spelar fotboll och fotograferar massor med en lite kompaktkamera.