53 • Fråga – Svar • Svar på dina och andra lyssnares frågor

I det här avsnittet är det dags för frågestund igen. Så kul! Jag tycker det är underbart att få spela in de här avsnitten för det blir så hands on och så konkret. Jag hoppas att du tycker samma sak. De här avsnitten är ofta väldigt populära…

I det här avsnittet handlar det om Lampor – Vad ska man ha för lampor En väldigt populär fråga. 

Jag ger tips om olika lampor som: 

Daylights

Softbox-kit 

LED-lampor (Mitt favoritmärke är Gordox) 

Och så berättar jag varför jag inte är så förtjust i Ringlights. 

Jag svarar på frågor om stativ. Och en sak som gör att man kan använda sitt stativ både till en systemkamera och till en telefon är en sån här liten mobilhållare för några tior som gör att du kan fästa mobilen på nästan alla stativ.

Mobilhållare till kamerastativ

Reels handlar det också om i det här avsnittet. Det är ju ett superbra sätt att nå utanför din egna följarskara på Instagram. Men det gäller att fånga dina tittare. Och det snabbt. Max 2 sekunder har du på dig. 

Å det är inte bara början som måste vara bra. Nästan all video tjänar på att kortas lite. Eller i alla fall väldigt många videos tjänar på att bli kortare. Så fort tittaren känner – det här har jag sett nu – scrollar han eller hon vidare. Så håll det kort och koncist. Men gör förstås dina videos så långa som de är bra…

LÄNKAR SOM NÄMNS I PROGRAMMET:

Avsnitt 33 av Pixelpodden – en podd om video • Hur lång ska din video vara

Facebookgruppen: Pixelpodden – en podd om video

Instagram: @Stockholm Pixelhouse 

LinkedIn: @heleneaberg 

Mail: helene@pixelhouse.se

ÖVRIGA LÄNKAR : 

Facebook: @Stockholm Pixelhouse

Instagram: @Stockholm Pixelhouse 

LinkedIn: @heleneaberg 

TikTok: @heleneaberg 

Youtube: Helene Åberg – Stockholm Pixelhouse

Hemsida: www.pixelhouse.se

PÅVERKA INNEHÅLLET I PIXELPODDEN

Vill du vara med och påverka vad jag tar upp i podden och diskutera video i sociala medier så är du varmt välkommen att gå med i Facebookgruppen Pixelpodden – en podd om video. Här kan du också ställa frågor inför kommande avsnitt i podden där jag kommer svara på dina och andras frågor. 

TYCK TILL & PRENUMERERA 

Å ingen blir förstås gladare än jag om du vill skriva en recension om podden på iTunes. Ju fler stjärnor, desto gladare blir förstås jag 🙂 Å extra glad blir jag ju förstås om du vill prenumerera på Pixelpodden så att du inte missar något avsnitt! 

/Helene