35 • Att bemöta Hat och Hot i sociala medier

Jag har jobbat med TV och video i snart 25 år och älskar verkligen det här formatet. Du når din tittares känslor, intellekt och kan både påverka och engagera dina följare, kunder och ditt nätverk. 

Tyvärr är det också så att du också når de som inte är lyckliga, de som är arga och de som blir irriterade på dig oavsett vad du gör eller inte gör. 

Videos stora baksida är ju just det att det har så stor effekt. Och det har det tyvärr även på dem som inte är så snälla i sina kommentarer.

I DET HÄR AVSNITTET FÅR DU:

Råd och tips på hur du kan bemöta hat och hot i sociala medier. 

Mitt absoluta råd är förstås att ALLTID polisanmäla rena hot. 

Men innan det går så långt kan det kännas jobbigt att ta emot både elaka kommentarer och välgrundad kritik i sociala medier. I det här avsnittet får du mina verktyg, som har fungerat väldigt bra, på hur du kan bemöta dem som skriver mindre positiva kommentarer

LÄNKAR SOM NÄMNS I PROGRAMMET:

Facebookgruppen: Pixelpodden – en podd om video

Polisen om Näthat

ÖVRIGA LÄNKAR : 

Facebookgruppen: Pixelpodden – en podd om video

Facebook: @Stockholm Pixelhouse

Instagram: @Stockholm Pixelhouse 

LinkedIn: @heleneaberg 

TikTok: @heleneaberg 

Youtube: Helene Åberg – Stockholm Pixelhouse

Hemsida: www.pixelhouse.se

PÅVERKA INNEHÅLLET I PIXELPODDEN

Vill du vara med och påverka vad jag tar upp i podden och diskutera video i sociala medier så är du varmt välkommen att gå med i Facebookgruppen Pixelpodden – en podd om video. Här kan du också ställa frågor inför kommande avsnitt i podden där jag kommer svara på dina och andras frågor. 

TYCK TILL & PRENUMERERA 

Å ingen blir förstås gladare än jag om du vill skriva en recension om podden på iTunes. Ju fler stjärnor, desto gladare blir förstås jag 🙂 Å extra glad blir jag ju förstås om du vill prenumerera på Pixelpodden så att du inte missar något avsnitt! 

/Helene